Riaditeľ nemocnice čelí ostrej kritike zamestnancov, o situáciu sa zaujíma aj Mikulec

TA3 TASR
4.11.2021 14:55

Zamestnanci Nemocnice sv. Michala v Bratislave, ktorá patrí pod rezort vnútra, v otvorenom liste kritizujú riaditeľa Branislava Deleja. Tvrdia, že likviduje špičkovú nemocnicu a žiadajú vyvodenie dôsledkov. Minister vnútra Roman Mikulec sa chce stretnúť so zamestnancami, dozornou radou aj predstavenstvom. Deleja požiadal o písomné vyjadrenie.

Riaditeľ nemocnice čelí ostrej kritike zamestnancov, o situáciu sa zaujíma aj Mikulec
TASR/Martin Baumann

Kritický list podpísala stovka zamestnancov

"V nestabilnom prostredí s kontinuálnymi destabilizačnými aktivitami aktuálneho generálneho riaditeľa je perspektívne ohrozené poskytovanie zdravotnej starostlivosti v univerzitnej nemocnici NsM," upozorňujú zamestnanci. Tvrdia, že napriek snahám nie sú vo vytvorenom toxickom, perzekučne nastavenom prostredí schopní ďalšiemu rozkladu zabrániť. Podľa informácií list zatiaľ podpísala vyše stovka zamestnancov.

"Minister vnútra na základe doterajších výsledkov a skúseností nemá dôvod spochybňovať pôsobenie generálneho riaditeľa Nemocnice sv. Michala. Branislav Delej má dôveru ministra vnútra. Uvedený list však vníma s plnou vážnosťou," uviedla riaditeľka tlačového odboru rezortu Barbara Túrosová. Rezort deklaruje, že umožní zamestnancom anonymne sa vyjadriť k aktuálnej situácii aj zamýšľaným zmenám v nemocnici. Následne sa nimi budú zaoberať.

Hovorí sa aj o rušení oddelení

Nový riaditeľ sa podľa listu odchýlil od konceptu univerzitnej nemocnice. Zamestnanci hovoria o avizovanom rušení niektorých oddelení. "V nemocnici sa majú realizovať len jednoduché, výlučne ziskové výkony, zložitejší pacienti k nám už v budúcnosti nemajú byť odosielaní," priblížili. Má byť tiež menej priestoru na výskum a výuku.

Mikulec sa vo štvrtok s Delejom stretol. "Generálny riaditeľ ministra vnútra ubezpečil, že pracuje na ozdravovaní nemocnice a pokračuje v zmenách organizačnej štruktúry, ktoré niektorí dotknutí zamestnanci môžu vnímať citlivo. Ministra vnútra zároveň ubezpečil, že nedošlo k žiadnemu redukovaniu rozsahu poskytovanej zdravotnej starostlivosti v žiadnej oblasti," doplnila Túrosová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok