Zemanov zdravotný stav sa zlepšil. Opúšťa jednotku intenzívnej starostlivosti

TA3 TASR
4.11.2021 11:25

Český prezident Miloš Zeman bol vo štvrtok preložený na štandardné lôžko Rehabilitačného oddelenia pražskej Ústrednej vojenskej nemocnice. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa ÚVN Jitka Zinke.

Miloš Zeman 1140 px (SITA/Branislav Bibel)
SITA/Branislav Bibel

"Prezident republiky je hospitalizovaný v ÚVN od 10. októbra. Dôvodom bola dekompenzácia známeho chronického ochorenia, ku ktorej viedol zhoršený príjem potravy a tekutín," spresnila Zinke, ktorá zároveň doplnila, že Zemanov zdravotný stav pri príjme do nemocnice "nepochybne vyžadoval" intenzívnu starostlivosť.

"Liečba, a to najmä komplexná nutričná podpora, poskytnutá na Klinike anesteziológie, resuscitácie a intenzívnej medicíny, viedla k zlepšeniu prezidentovho klinického stavu. Dnes bol prezident republiky preložený na štandardné lôžko," spresnila hovorkyňa ÚVN. Nemocnica zdôraznila, že správa bola zverejnená so Zemanovým súhlasom

Zo zlepšenia zdravotného stavu prezidenta republiky podľa českého Denníka N vyplýva, že Zeman by sa už mohol osobne stretnúť s dosluhujúcim premiérom Andrejom Babišom i s jeho pravdepodobným nástupcom vo funkcii predsedu vlády Petrom Fialom.

Prezidentova kancelária už v pondelok informovala o tom, že Zemanovi doručujú jeho spolupracovníci monitoring médií a odkazy od hláv štátov ďalších krajín či od občanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok