Až na hranici zistil, že je persona non grata. Lídra Aliancie nepustili na Ukrajinu

TA3 TASR
4.11.2021 11:14

Predsedovi mimoparlamentnej strany Aliancia Krisztiánovi Forróovi v stredu zabránili vstúpiť na územie Ukrajiny. Priamo na hranici sa dozvedel, že zákaz preňho platí až do 26. októbra 2023. O záležitosti informoval aj ministerstvo zahraničných vecí, ktoré mu podľa tlačového odboru poskytlo súčinnosť pri objasnení situácie.

Až na hranici zistil, že je persona non grata. Lídra Aliancie nepustili na Ukrajinu
Facebook.com/Forró Krisztián

"O odopretí vstupu nás informoval predstaviteľ strany Szövetség - Aliancia. Rezort diplomacie sa následne spojil s pánom Forróom a ponúkol mu súčinnosť pri objasnení okolností rozhodnutia ukrajinských orgánov," uviedlo ministerstvo zahraničných vecí.

Forró sa obrátil aj na ukrajinského veľvyslanca na Slovensku. "Požiadal ho o vysvetlenie zákazu vstupu slovenského občana na územie susedného štátu a aby zodpovedal aj otázku, kto, kedy a na základe čoho rozhodol o statuse 'persona non grata' občana Slovenskej republiky a Európskej únie," priblížila hovorkyňa Aliancie Klára Magdeme.

Forró zároveň ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka požiadal, aby zverejnil zoznam občanov Slovenska, ktorí majú zakázaný vstup na územie Ukrajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok