Basketbal: Inter vyhral nad favorizovanými Levicami

TA3
3.11.2021 22:58

Zatiaľ čo Prievidza a Spišská hrali zápasy v Alpsko-jandraskom pohári, v domácej Niké SBL bola na programe predohrávka 9. kola medzi Interom a Levicami. Žlto-čierni vyhrali v Pezinku 89:81 a zastavili tak rozbehnutého lídra súťaže, ktorý zaváhal ešte len druhýkrát v sezóne.

Internisti boli vôbec radi, že mohli hrať, keďže pre rozsiahlu maródku nastúpili pred týždňom len s ôsmimi zdravými hráčmi a víkendový zápas s Prievidzou museli odložiť.

Meleščenkovi zverenci sa však s náročnou situáciou vysporiadali viac ako dobre a s lídrom súťaže nielenže držali krok ale aj takmer po celý čas viedli. Prvotný náskok 12:4 síce ešte stratili a po úvodnej štvrtine zaostávali za Patriotmi o štyri body, no potom si na prelome druhej a tretej časti vytvorili až 16-bodový náskok, ktorým už favoritovi naznačili, že v tomto zápase smerujú za výhrou.

Skúsenejší levický tím však nazbieral sily a dokázal stiahnuť aj tento náskok, keď vyrovnal deväť minút pred koncom na 72:72, avšak záver predsalen patril mladému tímu Interu, ktorý nedopustil na svoj úkor taký obrat ako pred týždňom s Viedňou a Levice zdolal 89:81.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok