Krajniak čelí pokusu o odvolanie, rokovať sa má do neskorých hodín

TA3 TASR
3.11.2021 17:45

Minister práce Milan Krajniak čelí opozičnému pokusu o odvolanie z funkcie. V stredu podvečer sa začala mimoriadna schôdza Národnej rady Slovenskej republiky venovaná tomuto jedinému bodu.

Rokovanie vlády NR SR
TA3 / David Duducz

Poslanci zároveň schválili, že budú v stredu rokovať aj po 19.00 h, až do úplného prerokovania návrhu na vyslovenie nedôvery Krajniakovi. Hlasovanie sa uskutoční na riadnej 48. schôdzi, ktorá bola pre mimoriadnu schôdzu prerušená. 

Opoziční poslanci ministrovi vyčítajú najmä milióny eur z pandemickej pomoci, ktoré mal štát poslať schránkovým firmám. Tvrdia, že neexistujú pochybnosti o potrebe vyvodenia politickej zodpovednosti ministra práce. Prvá pomoc pre zamestnancov, zamestnávateľov a živnostníkov bola zároveň podľa nich nedostatočná.

Kritizujú aj rušenie sociálnych opatrení. "Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak nesie rozhodujúcu mieru zodpovednosti za systematický rozklad základných pilierov sociálneho štátu na Slovensku zo strany súčasnej vlády a koalície," konštatujú v odôvodnení návrhu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok