Najkrajšia emirátska pláž a prvý ultra all inclusive v Abu Dhabi

CK Satur/PR
3.11.2021 17:54

Ešte nedávno útulná dedinka rybárov a lovcov perál sa premenila na modernú svetovú metropolu a hlavné mesto s extravagantnými mrakodrapmi a prekrásnou promenádou pozdĺž pobrežia. A nielen to! Abu Dhabi sa stalo mestom umenia pre múzeum Louvre, nádhernú mešitu Sheik Zayed, ako aj novodobým „Ferrari svetom“.

Najkrajšia emirátska pláž a prvý ultra all inclusive v Abu Dhabi
unsplash.com

Abu Dhabi

O tom, že kedysi bol emirát Abu Dhabi malým centrom dnes poznať už len v skanzene Heritage Village, odkiaľ je cez more vidieť ku modernému mestu. Je celkom iný ako Dubaj, ale tiež má svoje ikony, ako tretiu najväčšiu mešitu na svete, Sheik Zayed, či hotel Emirates Palace, ktorý sa nachádza hneď vedľa veľkolepého paláca jeho veličenstva. Preslávil sa dokonca aj na filmovom plátne. Dnes patrí k najnavštevovanejším atrakciám v meste. Tradičnou pochúťkou sú tu výborné zákusky a káva posypaná zlatým prachom! Novinkou je aj štvrť Saadyiat, kde sa nachádza luxusný päťhviezdičkový hotel Rixos Premium Saadyiat Island Abu Dhabi a to priamo na nádhernej pieskovej pláži a v chránenej prírodnej oblasti. Priamo z Bratislavy si každú nedeľu môžete zaletieť do Dubaja a aktuálne dovolenkovať aj v emiráte Abu Dhabi. 

Hotel Rixos Premium Saadyiat. Foto: CK SATUR CK SATUR

Rixos Premium Saadyiat Island Abu Dhabi*****

Hotel Rixos Premium Saadyiat Island 5* je prvý ozajstný ultra all inclusive hotel v emiráte Abu Dhabi, v nádhernom prostredí na jedinečnej piesočnatej pláži ostrova Saadiyat, ktorá je považovaná za jednu z najkrajších v emirátoch. Hotel je v štýle starých honosných arabských palácov a stredomorského štýlu, kde dominujú rozľahlé otvorené priestranstvá s množstvom zelene a vodnými nádržami ako aj islamská záhrada kopírujúca tie z Perzie.

Pláž pred hotelom Rixos Premium Saadyiat Island. Foto: CK SATUR Foto: CK SATUR

Pred hotelom je nádherná dlhá pláž s jemným bielym pieskom a pozvoľným vstupom do mora a zároveň je tu chránená prírodná oblasť. A ak budete mať šťastie, môžete uvidieť korytnačky ako tu kladú vajíčka.

Hotel má 366 priestranných klimatizovaných luxusne a štýlovo zariadených izieb s príjemným farebným dekorom a s výhľadom na záliv, do záhrady alebo do okolia hotela. Nájdete tu 7 reštaurácií ázijskej, talianskej, orientálnej a medzinárodnej kuchyne s kvalitnými ultra all inclusive službami.

V hoteli nájdete shisha lounge, bar pri bazéne, fitnes centrum, spa s množstvom procedúr, hammám, sauny, oddychové miestnosti, jacuzzi,  salón krásy, nákupnú arkádu, bazén s tobogánmi, animačné programy počas dňa i večer, športovú akadémiu, a tiež shuttle bus do nákupného centra Yas Mall. Pre deti má hotel detský klub Rixy od 4 do12 rokov.

Fantastické jedlá v hoteli Rixos Premium Saadyiat Island. Foto: CK SATUR Foto: CK SATUR

Neďaleko hotela sa nachádza i známe golfové ihrisko Saadiyat Beach Golf Club, ikonický Louvre Abu Dhabi. Do pol hodiny sa dostanete ku mešite Sheik Zayed, Ferrari World a Yas Water World. Medzinárodné letisko v Dubaji je vzdialené cca 1,5 hod.

TOP 5 hotela Rixos Premium Saadyiat Island 5* 

  •     nachádza sa priamo     na najkrajšej emirátskej pláži v chránenej oblasti

  •     v blízkosti     golfového ihriska

  •     vynikajúce ultra     all inclusive služby

  •     hotel ponúka 7     reštaurácií

  •     blízka dostupnosť     do centra Abu Dhabi

Hotel Rixos Premium Saadyiat Island. Foto: CK SATUR Foto: CK SATUR

Atrakcie v okolí

Prezidentský palác - Qasr al Watan je zosobnením absolútneho luxusu, ktorý o sebe dáva vedieť do celého sveta s hrdosťou, aká ku obyvateľom siedmych emirátov patrí. Nie je to len taký obyčajný palác, ale je dušou celej krajiny. Časť tohto paláca sa rozhodol šejk Mohamed bin Zayed Al Nahyan sprístupniť aj pre verejnosť, tak si túto dokonalú nablýskanú kamennú nádheru môžete teraz užiť aj z vnútra, kde sa nachádza napríklad aj veľmi zaujímavá umelecká inštalácia v zlatej oválnej podobe pod názvom „Sila slov“. Vo Veľkej sále sa nechajte unášať umeleckou islamskou výzdobou a to na každom jej cm2

Nemocnica Falcon nie je bežnou nemocnicou. Nenájdete v nej totiž ľudských pacientov, ale zvieracích. Konkrétne sokolov. Cieľom tejto nemocnice je chrániť a skúmať ich zdravie. Nemocnica sa chce udržať medzi najlepšími turistickými atrakciami v Abu Dhabi. Každoročne do tohto zariadenia pribúda 11 200 sokolov na liečenie a výskum. Falcon hospital je najväčšou nemocnicou pre sokoly v Spojených arabských emirátoch a takisto aj na svete. Vláda Abu Dhabi chce týmto krokom zlepšiť zdravie a životné podmienky pre zvieratá v tejto krajine.

Falcon Abu Dhabi. Foto: CK SATUR CK SATUR

Múzeum Louvre sa pýši najväčšou zbierkou umenia na celom Arabskom polostrove. V múzeu sa prezentujú umelecké diela z celého sveta s osobitým dôrazom na preklenutie rozdielov medzi západným a východným umením. Ak túžite po netradičnom spoznávaní architektonického skvostu samotnej budovy Louvre, môžete si požičať kajaky a preplaviť sa okolo múzea. 

Unikátna mešita Sheik Zayed je oslavou modernej islamskej architektúry. Interiér zdobia zložité rezby a mozaikové obklady, ktoré vyvolávajú veľkolepý pocit už pri prvých krokoch vo vnútri budovy. Postaviť ju nebola žiadna maličkosť, preto trvalo takmer dvadsať rokov, kým ju mohli v roku 2007 otvoriť. Naraz sa do jej útrob zmestí až 40-tisíc návštevníkov. 

Mešita Sheik Zayed. Foto: unsplash.com Foto: unsplash.com

Inšpirácia: Turistický sprievodca Abu Dhabi

Športové vyžitie

Nikde nezažijete lepší výhľad na Abu Dhabi ako na vode. Keď vyplávate z prístavu, odrazu uvidíte všetky vysoké budovy v úplne inom svetle. Spoločností, ktoré organizujú všetky typy lodných výletov za rôzne ceny nie je veľa. Jeden z najpopulárnejších výletov je plavba pri západe slnka.

Západ slnka v Abu Dhabi. Foto: unsplash.com Foto: unsplash.com

Al Ain je miesto známe pre oázy a vynikajúce datle. Avšak, ak ste milovníci prírody a dobrodružstva, v jedinečnom emirátskom parku Wadi Adventure môžete vyskúšať rafting, surfovanie, kajaky a to na úpätí hôr Hafeet. Nachádza sa tu i lezecká stena a zipline. Zoo záhrada je zaujímavým príkladom tunajšej fauny a flóry. 

Pre väčšinu z nás je púšť miesto neznáme a možno až nevľúdne, pre mnoho iných je to ale domov, ich miesto na tomto svete. V skutočnosti je púšť nesmierne romantická. Nebo je z púšte viac modré, hviezdy väčšie a na dosah ruky, mesiac úplne dokonalý. Vyberte sa so skúseným šoférom v moderných a plne klimatizovaných terénnych autách do púšte ku nekonečným dunám Abu Dhabi, ktoré siahajú takmer k obzoru. Nebude chýbať ani adrenalínová jazda na dunách až po západ slnka. Budete svedkom hry farieb slnka a piesku, pokiaľ slnko nezapadne. Zároveň je tu možnosť zajazdiť si na sandboarde alebo za poplatok na štvorkolkách.

Zábava pre deti

Emirát Abu Dhabi na ostrove Yas sa pýši veľmi obľúbenou zábavnou atrakciou amerického štýlu Warner Bros. Tento tematický park je rozdelený do 6 zón – Bedrock, Warner Bros. Plaza, Metropolis, Gotham City, Cartoon Junction a Dynamite Gluch. Aj deti si tu nájdu svoju zábavu v podobe Supermana alebo Batmana. V každej časti na vás čaká napínavá zábava. Na ostrove Yas nájdete aj zábavný vodný park Yas Waterworld, kde môžete pátrať po „legende stratenej perly“ a zabaviť sa na 40 tobogánoch.

Zábava v Abu Dhabi. Foto: CK SATUR Foto: CK SATUR

Ferrari World v Abu Dhabi je svojou rozlohou 200 000 metrov štvorcových najväčším krytým zábavným parkom na svete a tiež jediným zábavným parkom Ferrari na svete. Pre skutočných dobrodruhov sú vo Ferrari World pripravené štyri hlavné adrenalínové atrakcie. Najznámejšia je Formula Rossa, najrýchlejšia horská dráha sveta, dosahujúca rýchlosť až 240 km/h. Ďalšia je G-Force vystrelovacia veža, ktorá návštevníkov vymrští do výšky až 62 metrov. A nakoniec Fiorano GT Challenge, horská dráha, v ktorej proti sebe závodia vozíky v dizajne legendárneho Ferrari F430 Spider. V parku samozrejme myslia aj na deti a návštevníkov, ktorí sa s adrenalínovými atrakciami moc nekamarátia.

Emirates Park Zoo je skvelou príležitosťou ako si užiť deň vonku a naučiť sa niečo o zvieratách. V parku žije približne 1700 zvierat, medzi nimi aj vzácne biele tigre, žirafy a slony. V časti primátov stretnete viacero druhov opíc a svoj vlastný park tu majú plameniaky. V detskej zoo sa môžu deti dotknúť a nakŕmiť domáce zvieratá. Park sa nachádza asi pol hodiny cesty od Abu Dhabi, otvorený je každý deň.

Expo Dubaj. Foto: CK SATUR Foto: CK SATUR

Expo v Dubaji

Aj počas vašej dovolenky v hoteli Rixos Premium Saadyiat Island Abu Dhabi si môžete zájsť do Dubaja na jedinečnú svetovú výstavu EXPO, ktorá prebieha od 1. októbra 2021 do 31. marca 2022, kde 192 krajín vystavuje svoje nové moderné výdobytky. Počas výstavy nie je núdza ani o zábavu, hudbu, tance, koncerty a rôzne podujatia pre všetky vekové kategórie.

Ku jednotlivým pobytom vám CK SATUR zorganizuje aj vstupenky na EXPO v Dubaji. Ak plánujete EXPO navštíviť, toto sú typy a ceny vstupeniek na tento dlho očakávaný event (1.10.21 - 31.3.22):

• 1-dňový lístok dospelý: 23 EUR
• 1-dňový lístok Hospitality Experience* dospelý: 130 EUR
• 3-dňový lístok dospelý: 48 EUR
• deti do 17 rokov zdarma
• študenti s platným preukazom zdarma
• seniori nad 60 rokov zdarma

* prednostný vstup na výstavisko, 5x prednostný vstup na atrakcie, vstup do Hospitality Lounge, vstup do Garden in the Sky

Inšpirácia: EXPO 2021 v Dubaji

Aktuálne informácie o vstupe do Spojených arabských emirátov a návratu na Slovensko nájdete v covid mape CK SATUR. 

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok