Úrady boja proti organizovanej kriminalite aj proti korupcii končia

TA3, SITA
13.11.2012 10:14

Dve kľúčové inštitúcie bojujúce proti zločinu končia. Od decembra vznikne "superúrad" s názvom Národná kriminálna agentúra (NAKA). Uvádza to vo svojom vydaní denník Nový Čas.

Úrady boja proti organizovanej kriminalite aj proti korupcii končia
TASR

Zlúčenie útvarov

O zlúčení špecializovaných útvarov hovorili minister vnútra Robert Kaliňák a policajný prezident Tibor Gašpar od nástupu do funkcií.

NAKA bude podľa Nového Času členená na samostatné národné jednotky ­ protidrogovú, protikorupčnú, protizločineckú, finančnú, spravodajskú, osobitného nasadenia a jednotku finančnej polície.

Navrchu organizácie má byť centrála a každá z jednotiek bude mať štyri oddelenia, podľa regiónu ­ Bratislava, Západ, Stred a Východ. Vedenie polície sa k vzniku NAKA zatiaľ vyjadriť nechce. „Otázky budú zodpovedané už koncom budúceho týždňa,“ povedal Novému Času hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Šéfom Csaba Plutzer?

Podľa informácií denníka Kaliňák a Gašpar zvažujú, že NAKA bude šéfovať Csaba Plutzer. Do radov polície sa vrátil pred niekoľkými týždňami z civilu. Predtým pôsobil ako zástupca sekcie kontroly a inšpekčnej služby a pracoval aj pre tajných, pripomínajú noviny.

V hre je podľa nich aj Eduard Matanín z protikorupčeného úradu. Na policajné prezídium sa vrátil z bratislavskej polície v druhom okrese.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok