Riaditeľ či zriaďovateľ nemôže rozhodnúť o uzavretí celej školy, pripomína rezort školstva

TA3 TASR
2.11.2021 15:32

Riaditelia a zriaďovatelia škôl nemôžu rozhodnúť o uzavretí celej školy, ale len o prerušení vyučovania v triedach. Pripomína to Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Úhrady za energie uhradí rezort. Školám tak poskytne vyše milión eur
TASR/Veronika Mihaliková

Šéf rezortu Branislav Gröhling  na sociálnej sieti uviedol, že plošné zatvorenie škôl by nebolo riešením aktuálnej epidemiologickej situácie. "Podľa nového Covid automatu aj v prípade zhoršenej epidemiologickej situácie bude prezenčná forma vzdelávania umožnená pre všetky ročníky všetkých druhov škôl vo všetkých farbách okresov, a teda škola ako celok sa nezatvára," uviedol rezort.

"Podľa nového Covid automatu aj v prípade zhoršenej epidemiologickej situácie bude prezenčná forma vzdelávania umožnená pre všetky ročníky všetkých druhov škôl vo všetkých farbách okresov, a teda škola ako celok sa nezatvára," uviedol rezort.

Minister školstva doplnil, že v aktuálnom týždni evidujú ochorenie Covid-19 u 0,7 percenta žiakov. Približne desať percent žiakov sa podľa neho vzdeláva dištančne a 90 percent prezenčne. 

Žiaci sa vracajú z dištančnej výučby naspäť do školy po týždni alebo po desiatich dňoch, čo závisí od to, či absolvujú test na ochorenie Covid-19.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok