Škody po požiari v ružomberskej nemocnici pravdepodobne presiahnu jeden a pol milióna eur

TA3 TASR
2.11.2021 14:01

Celkové škody po októbrovom požiari v chirurgickom pavilóne Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku budú pravdepodobne vyššie ako jeden a pol milióna eur.

J. Naď: Škody po požiari v ÚVN budú pravdepodobne vyššie ako 1,5 milióna eur
TASR/Miroslava Mlynárová

Na sociálnej sieti o tom informoval minister obrany Jaroslav Naď. Zdôraznil, že peniaze hľadajú v rozpočte rezortu obrany. "Oslovili sme tiež spoločnosti, ktoré dlhodobo spolupracujú s rezortom, nech priložia ruku k dielu, a samozrejme, nemocnica je poistená," skonštatoval Naď. 

Dodal, že výrobca stíhačiek Lockheed Martin poskytne príspevok vo výške 150-tisíc amerických dolárov. Práce po požiari podľa Naďa postupujú rýchlo. "Fasáda je prekrytá. Trochu nás zdržali konzultácie s poisťovňou a vyšetrovanie dôvodu požiaru, ale už o pár dní sa začnú sanačné a rekonštrukčné práce, vrátane núdzového prestrešenia," ubezpečil.

Šéf rezortu obrany sa zároveň poďakoval vedeniu nemocnice, zamestnancom aj vojakom, ktorí zvládli evakuáciu aj práce po požiari.

V chirurgickom pavilóne ÚVN vypukol v nedeľu 17. októbra požiar. Časť budovy, ktorú poškodil oheň, bola využívaná ako ubytovacie kapacity a kancelárske priestory pre zdravotnícky personál. Centrálne operačné sály požiar nezasiahol.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok