Záborskej interrupčné aktivity schvaľuje minimum ľudí, ukázal prieskum SaS

TA3
2.11.2021 13:43

Prieskum o interrupciách priniesol prekvapivé zistenia, informovali o tom na tlačovej besede predstavitelia koaličnej strany SaS. Jana Bittó Cigániková podotkla, že obmedzovanie interrupcií sa v tejto vládnej koalícii rieši už po deviaty raz. Práve preto si SaS dala vypracovať prieskum verejnej mienky.

Je podľa ľudí nutné meniť súčasný zákon? Podľa prieskumu, ktorý pre SaS uskutočnila agentúra AKO, je za sprísnenie len necelých osem percent opýtaných. Približne tretina respondentov je za uvoľnenie prístupu k potratom a tretina je za to, aby sa zákon nemenil vôbec. "Ani nie osem percent ľudí schvaľuje aktivity pani Záborskej," skonštatovala Bittó Cigániková na margo ďalšieho sprísňovania, ktoré chce docieliť poslankyňa NR SR Anna Záborská.

Tri štrvrtiny ľudí si myslia, že by sa interrupcie mali realizovať vo všetkých štátnych nemocniciach, väčšina ľudí si myslí, že lehota na rozmyslenie vôbec nie je potrebná. SaS v tejto súvislosti podá návrh, aby sa na Slovensku mohla využívať medikamentózny zákrok na prerušenie tehotenstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok