V Rakúsku zaviedli povinné covid pasy na pracoviskách, Austrália uvoľňuje opatrenia

TA3 TASR
1.11.2021 09:57

V Rakúsku sú od pondelka povinné covid pasy na všetkých pracoviskách. Zamestnanci sa pri vstupe do práce musia preukazovať dokladom o zaočkovaní, prekonaní koronavírusu alebo negatívnym výsledkom testu. Opatrenia sa naopak uvoľnili v Austrálii, ktorá po roku a pol umožnila svojim občanom ľahšie vycestovať do zahraničia.

Po viac ako 18 mesiacoch, keď v Austrálii platili jedny z najprísnejších opatrení súvisiacich s cezhraničným cestovaním na svete, budú môcť milióny zaočkovaných Austrálčanov cestovať bez toho, aby si museli žiadať od úradov povolenie, alebo po príchode do krajiny museli absolvovať povinnú karanténu.

Austrália prijala na začiatku pandémie koronavírusu mimoriadne prísne opatrenia v súvislosti s cestovaním a uzatvorila svoje hranice. Z tohto dôvodu nemohli do krajiny vstúpiť, ani ju opustiť bez povolenia a udelenia výnimky od austrálskych úradov ani samotní austrálski občania.

V rámci týchto opatrení tak mohol na územie Austrálie vstúpiť iba limitovaný počet austrálskych občanov a ľudí s povolením na pobyt v tejto krajine, ktorí však museli na vlastné náklady po príchode absolvovať povinnú 14-dennú karanténu v hoteli  

Táto zmena cestovných opatrení sa však netýka zahraničných turistov, ktorí by Austráliu chceli navštíviť. Tí budú mať vstup do krajiny zatiaľ stále zakázaný. Výnimku majú však zaočkovaní cestovatelia zo susedného Nového Zélandu, ktorí od pondelka do Austrálie budú môcť vycestovať a následne od 21. novembra bude do krajiny povolený aj vstup turistom zo Singapuru

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok