V anglickom Salisbury sa zrazili osobné vlaky, hlásia zranených

TA3
1.11.2021 08:36

17 ľudí utrpelo zranenia pri zrážke osobných vlakov v anglickom meste Salisbury. Všetkých vážnejšie zranených previezli do nemocníc. Pri nehode nikto nezomrel.

vlaky_1.jpg
TA3

K nehode došlo krátko pred siedmou hodinou večer. Jeden z osobných vlakov vošiel do tunela kde narazil do neznámeho objektu. Vlak sa vykoľajil a poškodil signalizáciu na trati, čo spôsobilo, že do neho krátko na to narazil druhý vlak.

"Privolali nás k tunelu v meste Salisbury o 6:45, keď sme dostali správy o zrážke dvoch osobných vlakov. Na mieste našťastie nedošlo k žiadnemu úmrtiu, avšak niekoľko zranených sme museli previesť do záchytného centra, ktoré sme otvorili v neďalekom kostole.“

Britské média neskôr upresnili, že pri nehode sa zranilo 17 ľudí, vrátane jedného z rušňovodičov, ktorý zostal zakliesnený v kabíne vlaku. Aj toho sa už podarilo vyslobodiť.

„Hasiči prehľadali všetky vagóny a evakuovali sme odtiaľ zhruba 100 osôb.“ Na trati, kde nehode došlo, dočasne pozastavili premávku . Aký objekt nehodu spôsobil a kto nesie zodpovednosť zatiaľ nie je jasné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok