PR správa Ekonomika

Nový pracovný portál prináša revolúciu v hľadaní zamestnania

PR
2.11.2021 06:10

Úspešný vysokoškolský projekt Praxuj funguje už štvrtý rok. Nedávno prekročil symbolickú hranicu 4 000 zaregistrovaných uchádzačov a 600 zaregistrovaných firiem. Preto jeho zakladatelia usúdili, že na Slovensku je dopyt po ďalšom pracovnom portáli. Tento mesiac preto spustili nový pracovný portál Pracuj.sk, ktorý zohľadňuje moderné trendy pri hľadaní práce.

Nový pracovný portál prináša revolúciu v hľadaní zamestnania
pracuj.sk

Nový portál, ktorý zaujme aj náročnejších

,,Vysokoškoláci sú mimoriadne nároční uchádzači. Pre nich nestačí zverejniť inzerát na pracovnom portáli. Ak chcete získať tých najlepších, musíte im ponúknuť niečo navyše. Preto sme rozbehli sociálne siete a pripravili technologické prvky, ktoré nemá nikto iný. To, čo zafungovalo dnes ponúkame všetkým ľuďom na Slovensku,‘‘ hovorí spoluzakladateľ projektu Jozef Gašparík

Nový pracovný portál stavil pri príprave nového webu na inovácie. Uchádzači sa vo svojom profile dozvedia aktuálne informácie o tom, kedy si zamestnávateľ otvoril ich životopis a či výberový proces ešte prebieha, alebo už bol uzavretý. ,,Nikomu sa nechce čakať na výsledok výberového procesu dlhé týždne. V súčasnom svete potrebujete informácie okamžite,‘‘ doplnil Gašparík

Jozef Gašparík pracuj.sk

Portál tiež umožňuje lepšie predať samého seba. Videá a fotografie sú bežnou súčasťou dní nielen mladšej generácie. Profily, ktoré  môžu vyskúšať uchádzači na Pracuj.sk sú prispôsobené tak, aby sa predal naozaj každý. Portfóliá a albumy odprezentujú prácu nielen grafikom, dizajnérom ale aj kuchárom či elektrikárom. Výsledky svojej práce je možné zverejniť priamo vo svojom profile na stránke pracuj.sk.

Uchádzači získajú aj spätnú väzbu

Portál vás už teraz sprevádza celým výberovým procesom. Od odoslania životopisu cez pozvania na pohovor až po jeho výsledok. V súčasnosti sa tím Pracuj.sk venuje pridávaniu spätnej väzby k odoslaným životopisom. ,,Každý z nás pozná ten pocit, keď ho odmietnu v práci do ktorej sa hlási. V mnohých prípadoch je uchádzač odmietnutý pre jednoduché omyly. Životopis bez grafických úprav, nejasnosti v údajoch, gramatika a podobne. Menšie omyly sa dajú veľmi rýchlo odstrániť. Na to pomôže práve spätná väzba, ktorá otvorí cestu uchádzačom sa posunúť ďalej, ‘‘ informuje o zámeroch Gašparík.

Okrem náboru dostanú zamestnávatelia od platformy oveľa viac

 To však nie je jediná novinka, ktorá sa čoskoro objaví na webe pracuj.sk. Firmy, ktoré majú záujem sa odprezentovať v čo najlepšom svetle budú môcť pridávať fotografie a videá zo svojich interiérov. Uchádzači tak budú môcť nahliadnuť do svojich budúcich pracovísk a vidieť rozhovory s aktuálnymi zamestnancami, ktorí vo firme pôsobia. Zakladatelia portálu veria v to, že Slováci sú oveľa náročnejší na hľadanie nového zamestnania než tomu bolo v minulosti. Technologická novinka preto zohľadňuje aktuálne trendy hľadania práce doma i v zahraničí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok