V Bánovciach nad Bebravou od budúceho roka začne platiť zákaz hazardných hier počas sviatkov

TA3 TASR
31.10.2021 13:35

Verejnosť si počas vybraných dní budúceho roka v Bánovciach nad Bebravou hazardné hry nezahrá. Zákaz bude platiť najmä počas sviatočných dní, mesto ho upravilo v rámci príslušného všeobecne záväzného nariadenia, ktoré na svojom rokovaní tento týždeň schválili mestskí poslanci.

herňa automaty hazard 1140 px (SITA/Jozef Jakubčo)
SITA/Jozef Jakubčo

Budúcoročný zákaz sa dotkne prevádzkovania hazardných hier na výherných prístrojoch, termináloch videohier či iných technických hier, ako i binga. Platiť bude na Nový rok, Troch kráľov, počas Veľkej noci, 1. mája, na sviatok Sedembolestnej Panny Márie, Sviatok všetkých svätých a počas Vianoc.  Zákazom hazardu chce samospráva prispieť k zníženiu počtu gamblerov, ktorí by tak aspoň počas sviatkov trávili voľný čas so svojimi rodinami.      

Sprísnenie prevádzkovania hazardných hier, za ktoré sú považované už aj kvízomaty, priniesla novela zákona účinná od začiatku marca 2019. Hazardné hry možno prevádzkovať v herniach alebo kasínach. Zvýšil sa aj minimálny počet výherných prístrojov, v prevádzke ich musí byť minimálne 15. Tým sa má opätovne znížiť dostupnosť herní. 

Posilnili sa aj kompetencie obcí, ktoré môžu na nimi určených 12 dní zakázať niektoré druhy hazardných hier. Zároveň budú môcť rozhodnúť o tom, že budú herne od škôl, školských zariadení alebo detských domovov vzdialené najmenej 200 metrov. Zákaz hazardných hier na území miest a obcí je podmienený petíciou občanov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok