Otváracie hodiny bratislavských cintorínov predĺžili. Dodržujte opatrenia, vyzýva ľudí mesto

TA3 TASR
31.10.2021 11:11

V Bratislave pre dušičkové obdobie predĺžili do 8. novembra otváracie hodiny cintorínov i krematória v správe bratislavského mestského pohrebníctva Marianum. V týchto dňoch budú otvorené denne od 7.00 do 20.00 h. Verejnosť bude mať zároveň možnosť uhradiť nájomné za hrobové miesto priamo na najväčších bratislavských cintorínoch.

cintorín slávičie údolie dušičky 1140p (SITA/Marko Erd)
SITA/Marko Erd

"Návštevníci cintorínov budú mať v krematóriu, na cintorínoch v Slávičom údolí a vo Vrakuni možnosť zadarmo využiť elektromobil, ktorý ich odvezie k požadovanému hrobovému miestu," informovali TASR z pohrebníctva Marianum.

V súvislosti s pandémiou nového koronavírusu sa budú na cintorínoch a v krematóriu v Bratislave dodržiavať aktuálne platné opatrenia v zmysle COVID automatu. "Návštevníkov cintorínov vyzývame na dôsledné dodržiavanie všetkých opatrení so záujmom ochrany ich zdravia ako aj ochrany ľudí, s ktorými prídu do kontaktu," uviedla pre TASR hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

Bratislavský magistrát i mestské pohrebníctvo apeluje na návštevníkov cintorínov, aby dbali aj na životné prostredie a využívali na výzdobu hrobových miest kvety, ktoré sú biologicky rozložiteľné a bude možné ich kompostovať. "Rovnako pri používaní sviečok je vhodnejšie používať také, ktoré sú šetrnejšie k životnému prostrediu. Aktuálne majú obyvatelia možnosť využívať veľkokapacitné nádoby na BIO odpad a na cintorínoch v Lamači a Petržalke aj samotné kompostéry," spresnila Rajčanová.

Taktiež odporúčajú, aby návštevníci na presun počas blížiacich sa sviatkov využili najmä mestskú hromadnú dopravu. Dopravný podnik Bratislava posilnil spoje vybraných liniek a nasadil aj vozidlá s väčšou kapacitou. Mestská polícia Bratislava zároveň posilnila svoje hliadky v okolí cintorínov a krematória.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok