Územie v blízkosti Zelenej zóny v Bagdade zasiahli tri rakety, nespôsobili žiadne škody

TA3 TASR
31.10.2021 10:40

Tri rakety zasiahli v nedeľu štvrť Bagdadu ležiacu v blízkosti prísne stráženej Zelenej zóny, kde sa nachádzajú veľvyslanectvo USA a sídla ministerstiev. Nespôsobili však žiadne škody, neboli hlásené ani obete.

Územie v blízkosti Zelenej zóny v Bagdade zasiahli tri rakety, nespôsobili žiadne škody
TASR/AP (ilu)

Predstaviteľ irackých bezpečnostných zložiek, ktorý nechcel byť menovaný, pre AFP uviedol, že tri rakety typu Kaťuša dopadli do bagdadskej štvrte Mansúr, konkrétne do blízkosti nemocnice Červeného polmesiaca a banky. K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil.

Ide o prvý útok v oblasti Zelenej zóny od 29. júla, keď na ňu boli vypálené dve rakety. Došlo k nemu v čase prepočítavania hlasov odovzdaných v parlamentných voľbách z 10. októbra. Informovala o tom agentúra AFP.

Výsledky volieb spochybnil blok Fatah, zastrešujúci irackých šiitských moslimov podporovaných Iránom. Niekoľko stoviek jeho priaznivcov v októbri protestovalo na ulici vedúcej k Zelenej zóne. Jeho predstavitelia sa opakovane pochvalne vyjadrili o raketových a dronových útokoch, ktorých cieľom boli iracké vojenské základne, kde sú umiestnení aj americkí vojaci. Tých je v Iraku stále okolo 2 500. Od roku 2022 majú oficiálne plniť úlohu "poradcov" pre iracké bezpečnostné sily.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok