Poslanci z OKS nebudú na kandidátke Most-Híd

SITA, foto: ČTK
27.10.2011 14:18

Poslanci z Občianskej konzervatívnej strany (OKS) nebudú na kandidátke strany Most-Híd. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Mosta-Híd Nora Czuczorová.

Poslanci z OKS nebudú na kandidátke Most-Híd

S predstaviteľmi OKS sme v mnohých otázkach našli spoločnú reč v uplynulom období. Ctíme si zásady našich partnerov, ale nemôžeme súhlasiť s vyhranenými postojmi, ktoré bránia prijímať zdravé kompromisy v záujme dosiahnutia vyšších cieľov," povedal predseda Mosta-Híd Béla Bugár po stretnutí so šéfom Občianskej konzervatívnej strany, na ktorom dnes rokovali o možnostiach spoločného predvolebného postupu.

Podľa Bugára takýchto kompromisov musí byt schopný každý politik a každá strana, ktorej okrem straníckych cieľov záleží aj na osude krajiny. „Fakt, že poslanci z OKS pomohli povaliť vládu, vylučuje ich účasť na našej kandidátke,“ dodal.

OKS do parlamentných volieb v roku 2010 šla na spoločnej kandidátke so stranou Most-Híd. Do parlamentu sa dostali štyria poslanci - okrem Zajaca i Peter Osuský, Ondrej Dostál a František Šebej. Šebej po nevyslovení dôvery vláde aj poslancami z OKS zo strany vystúpil. "Urobil som tak pre dôležité názorové rozdiely na niektoré veci, napríklad na euroval," povedal vtedy Šebej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok