Britská kráľovná dala na radu lekárov, dva týždne bude odpočívať

TA3 TASR
29.10.2021 19:56

Britská kráľovná Alžbeta II. sa rozhodla dať na odporúčania lekárov a nasledujúce "aspoň dva týždne" bude odpočívať. V piatok o tom informoval Buckinghamský palác.

Alžbeta II. 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

"V nadväznosti na nedávnu radu, že kráľovná by si mala pár dní odpočinúť, lekári Jej Veličenstvu odporučili, aby pokračovala v oddychu aspoň počas nasledujúcich dvoch týždňov," napísal palác v oficiálnom vyhlásení. Zo zverejneného textu vyplýva, že 95-ročná panovníčka bude počas tohto obdobia naďalej vykonávať "nenáročné pracovné povinnosti" vrátane virtuálnych stretnutí.

Britská panovníčka sa osobne nezúčastní na nadchádzajúcom klimatickom summite OSN v škótskom Glasgowe, ako pôvodne plánovala. Klimatická konferencia OSN sa uskutoční v dňoch 31. októbra až 12. novembra. Podľa televízie Sky News sa kráľovná nezúčastní ani na každoročnom spomienkovom podujatí v koncertnej sieni Royal Albert Hall 13. novembra. Buckinghamský palác však uviedol, že o deň neskôr už bude Alžbeta II. fyzicky prítomná na oficiálnej spomienkovej ceremónii, ktorou si Spojené kráľovstvo pripomenie obete dvoch svetových vojen.

Kráľovná minulý týždeň strávila noc v londýnskej nemocnici. Jej pobyt prišiel v čase všeobecného znepokojenia ohľadne jej zdravotného stavu. Niekoľko dní pred hospitalizáciou ju britské médiá prvýkrát zachytili používajúc vychádzkovú paličku na bohoslužbe vo Westminsterskom opátstve pri príležitosti stého výročia Kráľovskej britskej légie. Ako pripomenula agentúra AP, paličku používala aj v roku 2003, bolo to však po operácii kolena. Alžbeta II. sa doteraz tešila pevnému zdraviu. Je najdlhšie žijúcou a súčasne aj najdlhšie vládnucou panovníčkou Británie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok