Úspešní ľudia vstávajú skoro. Poradíme vám, ako sa naučíte zobudiť aj o štvrtej ráno

TA3
1.11.2021 09:00

Lídri ako Tim Cook (Apple) a Jeff Bezos (Amazon) sú známi tým, že ráno vstávajú skôr a do svojho dňa naskočia prakticky okamžite. Aj keď ranné vstávanie môže byť bojom, výhody majú prevahu nad ťažkosťami.

Úspešní ľudia vstávajú skoro. Poradíme vám, ako sa naučíte zobudiť aj o štvrtej ráno
Pixabay

„Máte 24 hodín denne,“ hovorí Jocko Willink, bývalý Navy SEAL a zakladateľ poradenskej spoločnosti Echelon Front. "Čím skôr vstanete, tým viac dokážete tieto skoré hodiny zužitkovať vo svoj prospech,“ poznamenal. 

Willink, ktorý vstáva každý deň o 4:30, hovorí, že skoré vstávanie vám môže pomôcť zostať produktívnymi a konkurencieschopnými počas celého dňa. Vstávať skoro ráno sa naučil už ako mladý vojak v americkom námorníctve. Už tam si všimol, že niektorí z najlepších ľudí v tejto oblasti, začínajú pracovať oveľa skôr ako on. „Začal som sa prebúdzať skôr, aby som mohol mať trochu náskok,“ hovorí. 

Informuje o tom portál CNBC. Jocko Willink prináša zopár rád na to, ako sa vycvičiť, aby pre vás ranné vstávanie nebolo problémom.

Počúvajte svoje telo

Vyberte si čas, kedy sa každé ráno zobudíte, a uistite sa, že tento čas bude pre vás záväzný. Ak tak urobíte, zistíte, že budete večer unavení oveľa skôr ako obvykle. „Doprajte si ten odpočinok, ktorý si vaše telo žiada,“ hovorí. Chodievajte spávať čoraz skôr, kým si nevytvoríte nový nočný režim a pevne stanovený čas vášho spánku. 

Počas soboty nevyspávajte

Cez víkend môžete mať pokušenie spať dlhšie. Nerobte to, hovorí Willink. Ak áno, „pri príchode pondelkového rána už nebudete mať chuť na skoré vstávanie“. Udržujte si čas večierky a vstávania konzistentný, aby ste zaistili, že budete vedieť plán skorého vstávania dodržať. "Vstávajte skoro a robte tak každý deň," uvádza Jocko Willink, ktorý na svoje sociálne siete pridáva fotografiu hodiniek s uvedeným časom, kedy vstal.

 

Na zmenu starého režimu si dajte čas

Willink tvrdí, že ľudia zostávajú nahnevaní, že chodiť spať už o 21:30 im nestačí. Je to podľa nich málo na to, aby sa z nich stalo „ranné vtáča“. „Zisťujú, že sa večer tak skoro nevedia prinútiť spať a nakoniec v posteli ležia až do času ich obvyklého spánku, čo im byť „ranným vtáčaťom“ znemožňuje,“ uviedol. „Pamätajte, že vytvorenie nových návykov nepríde zo dňa na deň, ale vyžaduje si najmä čas a trpezlivosť," konštatuje na záver.

Jocko Willink je americký autor, podcaster a dôstojník námorníctva Spojených štátov, ktorý je na dôchodku. Bol 20 rokov príslušníkom námornej pechoty a postupne sa vypracoval na veliteľa pracovnej jednotky „Bruiser“ – jednotky špeciálnych operácií vo vojne v Iraku, ktorá získala najviac vyznamenaní.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok