Na novele verejného obstarávania podľa Hliváka robili dlho, uvítal podpis prezidentky

TA3 TASR
28.10.2021 16:12

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák víta podpísanie novely zákona o verejnom obstarávaní prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Šéf úradu hovorí o zavŕšení dlhej a poctivej práce na reforme v oblasti verejných nákupov.

Hlivák Miroslav 1140 px (SITA/Diana Černáková)
SITA/Diana Černáková

"Vážim si, že pani prezidentka svojím podpisom podporila najväčšiu reformu v oblasti verejných nákupov za posledných 20 rokov," skonštatoval Hlivák. Zároveň sa poďakoval v mene svojho tímu z úradu, ktorý na novele pracoval, za podporu a za to, že sa opatrenia do zákona zaviedli.

"Ďakujem za spoluprácu všetkým, ktorí mali konštruktívny prístup k tvorbe novely. Tešia ma inovačné prvky v zákone, medzi ktoré patrí aj verejná politika otvorenej komunikácie, ktorá je pre štát novinkou a je dôležitá aj preto, lebo posilňuje verejnú kontrolu nad nákupmi za verejné peniaze," dodal.

Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala novelu zákona o verejnom obstarávaní z dielne vicepremiéra Štefana Holého a ÚVO. Finančný limit pre tzv. zákazky malého rozsahu, ktoré nespadajú do pôsobnosti zákona, sa zvýši zo súčasných 5000 eur na 10.000 eur. Cieľom novely je tiež v prípade dotovaných subjektov odstrániť pri nadlimitnom verejnom obstarávaní národný goldplating. Novela zákona by mala súčasne skrátiť verejné obstarávanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok