Veritelia schválili reštrukturalizáciu spoločnosti Arca Capital

TA3 TASR
28.10.2021 13:28

Veriteľský výbor Arca Capital Slovakia vo štvrtok schválil reštrukturalizačný plán spoločnosti. Nezabezpečení veritelia majú podľa tohto plánu získať uspokojenie svojich pohľadávok až do výšky 72,98 % v horizonte piatich rokov.

Ekonomika kancelária 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Informoval o tom hovorca spoločnosti Ondřej Pechar. Za schválenie reštrukturalizačného plánu hlasovala Slovenská sporiteľňa, spoločnosť Asset Management Slovenskej sporiteľne a Privatbanka. 

Ďalším krokom bude schvaľovacia schôdza veriteľov, na ktorej budú o prijatí reštrukturalizačného plánu rozhodovať a hlasovať samotní veritelia spoločnosti Arca Capital Slovakia. Pôvodný plán na reštrukturalizáciu spoločnosti veriteľský výbor koncom septembra odmietol a vrátil na prepracovanie.

Schvaľovaciu schôdzu veriteľov zvoláva reštrukturalizačný správca prostredníctvom oznámenia v obchodnom vestníku. Schôdza veriteľov sa musí uskutočniť najneskôr do 30 dní odo dňa, keď bol správca požiadaný zo strany veriteľského výboru o zvolanie schôdze veriteľov. Arca Capital Slovakia očakáva, že schvaľovacia schôdza veriteľov sa uskutoční na konci novembra 2021.

Skupina Arca sa do finančných problémov dostala vlani v lete a za ich príčinu označila pandémiu nového koronavírusu. Koncom septembra predstavila v českom insolvenčnom konaní pred pražským súdom podmienky svojej reštrukturalizácie aj Arca Investments. Tá ráta s presunom väčšiny majetku pod novovzniknutú českú firmu a s uspokojením veriteľov vo výške 50 % ich pohľadávok.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok