V rokovaniach o daňovej brzde došlo k posunu, vyhlásil Sulík

TA3 TASR
28.10.2021 12:23

V rokovaniach o zakomponovaní daňovej brzdy do zákona o rozpočtovej zodpovednosti došlo k posunu a rokovania sú naďalej veľmi intenzívne.

Rokovanie tripartity o vysokých cenách energií a novom stavebnom zákone
TA3 / David Duducz

Vo štvrtok to povedal minister hospodárstva Richard Sulík, podľa ktorého je pre liberálov daňová brzda v novele ústavného zákona naďalej veľmi dôležitá. Novelu tohto zákona by mal parlament prerokovať v utorok.

„Došlo k určitému zblíženiu postojov a dohoda je na dosah. Uvidíme, či bude vôľa urobiť nejaký kompromis,“ povedal Sulík. Minister pripomenul pôsobenie bývalého ministra financií Petra Kažimíra (v tom čase Smer-SD), ktorý bol podľa šéfa SaS vo zvyšovaní daní veľmi kreatívny.

„Ja sa pod toto druhýkrát nechcem podpísať,“ dodal Sulík. Daňová brzda podľa neho v zákone musí byť, aby ďalšie vlády nemohli sanovať štátny rozpočet na úkor ľudí tým, že im zvýšia dane.

Štátny tajomník rezortu Ján Oravec potvrdil, že rokovania s ministerstvom financií sú veľmi intenzívne a že sa stanoviská rezortov výrazne priblížili. Konkrétnejší byť Oravec nechcel a informovať bude až po ukončení rokovaní.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok