O odposluchoch z chaty bude rokovať bezpečnostný výbor. Reč bude aj o Santusovej

TA3 TASR
28.10.2021 11:04

O využití odposluchov v kauze Očistec majú v utorok rokovať členovia Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť. Na výbore majú hovoriť aj o vyšetrení na polygrafe vyšetrovateľky Úradu inšpekčnej služby Diany Santusovej. Vyplýva to z informácií zverejnených na webe NR SR.

Fico Kalinak tlacova beseda 1140px TASR Martin Baumann
TASR Martin Baumann

Podpredsedníčka výboru Denisa Saková (nezaradená) žiadala, aby sa na výbore vysvetlil postup kompetentných orgánov pri nariadení vyšetrenia na polygrafe, ako aj samotnom vyšetrení na polygrafe Santusovej. Informácie rezortu vnútra a Národného bezpečnostného úradu o vyšetrení na polygrafe podľa Sakovej nekorešpondujú.

Niektorí členovia výboru tiež požiadali, aby sa na výbore podalo vysvetlenie postupu policajtov "k medializovanému prípadu policajného zásahu voči invalidnému občanovi SR Jánovi Hlinkovi, ktorý sa stal 19. októbra 2021 v Klientskom centre Prievidza".

Vo viacerých médiách boli začiatkom týždňa zverejnené videá a ich prepisy, ktoré zobrazujú, ako sa na poľovníckej chate stretávali šéf Smeru-SD Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara.  

Medializovanie nahrávok prišlo po tom, ako prokuratúra informovala, že dozorový prokurátor ÚŠP doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v rámci akcie Očistec o obrazovo-zvukové záznamy. Tie majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok