V dvoch okresoch už s trasovaním pomáhajú aj vojaci, zatvorené sú desiatky tried

TA3 TASR
28.10.2021 10:57

V okresoch Rimavská Sobota a Revúca je pre ochorenie Covid-19 aktuálne zatvorených 129 tried v materských, základných i stredných školách. Od začiatku týždňa Regionálny úrad verejného zdravotníctva dohľadával takmer 800 úzkych kontaktov pozitívnych osôb, s trasovaním už pomáhajú i vojaci. Uviedla to regionálna hygienička Tatiana Majanová.

V dvoch okresoch už s trasovaním pomáhajú aj vojaci, zatvorené sú desiatky tried
TASR

Ohniská nákazy sú v školách i rodinách

V okrese Rimavská Sobota bola prezenčná výučba prerušená vo vybraných triedach na troch materských, 13 základných a siedmich stredných školách. V okrese Revúca ide o triedy v šiestich základných školách.

"Dôvodom pre nariadenie opatrení a zákaz prezenčnej formy výučby boli ochorenia na Covid-19 potvrdené u 64 žiakov a 20 pedagogických zamestnancov. Zároveň konštatujem, že v týchto kolektívoch sa následne objavili ochorenia aj u kontaktov týchto 84 osôb," vysvetlila Majanová.

Situácia so šírením nového koronavírusu v okresoch Rimavská Sobota a Revúca sa podľa regionálnej hygieničky zhoršuje, ohniská nákazy eviduje RÚVZ najmä v školách, na pracoviskách a v rodinách. "Týždenne sa počet ochorení v porovnaní posledných dvoch uplynulých týždňov znásobil," dodala Majanová s tým, že v oboch okresoch dochádza ku komunitnému šíreniu ochorenia.

Kontaky dohľadávajú aj vojaci

Len v prvých dňoch aktuálneho týždňa bolo v oboch okresoch zaevidovaných spolu 231 potvrdených prípadov ochorenia Covid-19, z toho vyše 180 v Rimavskosobotskom okrese. V súvislosti s týmito pozitívnymi osobami RÚVZ dohľadával celkom 784 úzkych kontaktov. S trasovaním od začiatku týždňa vypomáhajú aj príslušníci Ozbrojených síl SR, oddelenie epidemiológie kapacitne posilnili aj o zamestnancov iných oddelení RÚVZ.

Okres Rimavská Sobota bude od pondelka preradený z červenej do čiernej farby aktuálne platného Covid automatu medzi okresy v treťom stupni ohrozenia. Okres Revúca bude bordový.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok