Spojené štáty sú o krok bližšie k očkovaniu detí starších ako päť rokov

TA3
27.10.2021 11:08

Poradný orgán Amerického úradu pre kontrolu potravín a liečiv odporučil vakcínu od spoločnosti Pfizer aj pre maloletých vo vekovej kategórii päť až 11 rokov. Prínosy očkovania aj v tomto prípade podľa odborníkov jasne prevažujú nad možnými rizikami.

O možnom očkovaní detí vo veku od päť do 11 rokov sa v Spojených štátoch hovorí už dlhšie. Predtým než americká vláda príjme záväzné rozhodnutie, čaká na odporúčania Amerického uradu pre kontrolu potravín a liečiv a tiež strediska pre kontrolu a prevenciu chorôb. Experti, ktorí tvoria poradný orgán prvej menovanej inštitúcie, očkovanie malých detí odobrili takmer jednomyselne.

"Výsledky hlasovania sú nasledovné, z 18 členov hlasovalo sedemnásť za, jeden sa zdržal," uviedla členka poradného tímu. S očkovaním súhlasí aj členka poradného tímu a pediatrička Amanda Cohn: "Je to extrémne jednoduchá otázka, nechceme by nám detí zomierali na covid, aj keď je to menšie riziko, ako v prípade dospelých. Nechceme ani aby naše deti skončili na JIS," povedala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok