Fico potvrdil stretnutia na chate. Bude v nich pokračovať tak, aby ho nemohli odpočúvať

TA3
26.10.2021 15:37

Predseda opozičného Smeru-SD sa na tlačovej besede vyjadril k uniknutým videám, ktoré ho zobrazujú spolu s advokátom Marekom Parom, bývalým ministrom vnútra Robertom Kaliňákom a podnikateľom Miroslavom Bödörom na chate.

"Je to prvý krát v rámci Európskej únie, čo oficiálne štát dal sledovať a odpočúvať lídra opozičnej strany," upozorňuje. Podľa neho je šokujúce, akým spôsobom to urobili. "Urobili to tak, že si vymysleli príbeh o pytliactve, pretože pravdepodobne ma najskôr sledovali a, vedeli na aké stretnutia chodím," uviedol. Namontovanie kamier si podľa neho zabezpečili cez okresného prokurátora a okresný súd. 

"Je to celé komplet nezákonné," tvrdí Fico. Líder Smeru-SD Robert Fico dodáva, že navrhne, aby sa na aktuálnej schôdzi parlamentu rokovalo o sledovaní a odpočúvaní opozičných predstaviteľov na Slovensku. Chce, aby na schôdzu prišli o tejto téme diskutovať minister vnútra Roman Mikulec, šéf Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky Maroš Žilinka i šéf Úradu špeciálnej prokuratúry Daniel Lipšic. 

"Stretával som sa a budem sa stretávať. Jednoducho to budem robiť tak, aby ma žiadni policajti nemohli odpočúvať a sledovať," uviedol Fico na tlačovej besede. Fico zároveň hovorí o nespravvodlivosti a nezákonnosti, ktorá sa deje voči nominantom opozície a predstaviteľom politickej strany Smer-SD.

"Nikto z nás nespáchal žiadny trestný čin a o žiadnu trestnú činnosť nejde," dodávaNa záver len konštatuje, že je to na smiech a zároveň sa pýta poslancov z koalície, či sú si istí, že nie sú takýmto štýlom nahratí aj oni. "Nahrať predsedu opozičnej strany, ktorý si robí svoju prácu, ktorý sa stretáva s obhajcami ľudí, ktorých považujem za nezákonne stíhaných a väznených, to považujem za akúkoľvek čiaru a nemá to s demokraciou nič spoločné." Fico na konci tlačovej besedy zároveň oznámil, že bude o tomto incidente informovať aj Európsku komisiu.  

Portál aktuality.sk v pondelok uverejnil videá, na ktorých majú byť zaznamenané stretnutia Fica, exministra vnútra Roberta Kaliňáka, obhajcu obvineného bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, Mareka Paru, podnikateľa Miroslava Bödöra a syna Tibora Gašpara.



zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok