Súboj Žiliny s Trenčínom sa skončil remízou

SITA, TA3
11.11.2012 18:04

Šestnáste kolo futbalovej Corogň ligy dohrali v Žiline. Domáci šošoni, ako aj ich súper z Trenčína však boli sklamaní, keď si body museli deliť.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 16. kolo - nedeľa:

MŠK Žilina - AS Trenčín 0:0

ŽK: 30. S. Angelovič, 36. Pečovský, 49. M. Ceesay, 75. Barčík, 86. Pich - 63. Adi, ČK: 18. Baéz (Trenčín), rozhodovali: Kráľovič - Jenčura, Bobko, 2048 divákov

Zostavy:

Žilina: Dúbravka - S. Angelovič, Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes - Škriniar, Pečovský - Lupčo (68. Guima), Paur (40. Barčík), Pich - M. Cessay (79. J. Mihalík)

Trenčín: Volešák - Godál, Rodríguez da Silva (73. Čögley), Kleščík, Holúbek - Baéz - Mondek (88. Mazan), Štefánik, I. Díaz, Kubík - Depetris (59. Adi)

Trenčania začali pod Dubňom aktívne, vytvárali si šance a domácim nedávali v strede ihriska veľa priestoru na kombinácie. V 3. min M. Ceesay vysunul Picha, ale jeho strelu zblokoval obranca hostí. O minútu neskôr centroval na druhej strane pred odkrytú bránku Depetris, pre nabiehajúceho Kubíka to bolo veľmi vysoké. Trenčiansky kanonier opäť pohrozil v 17. min, keď dostal sprava prihrávku pred bránku, ale nemieril presne. Po faule na Škriniara v strede ihriska vylúčil hlavný rozhodca trenčianskeho Baeza, no oslabení hostia napriek tomu pokračovali v ofenzívnej hre a v 29. min nebezpečne vystrelil spoza šestnástky Mondek. V 40. min sa dostal pred trenčiansku bránku M. Ceesay, ale po sérii kľučiek sa mu nepodarilo vytvoriť si príležitosť na strelu.
Po zmene strán Žilinčania zvýšili aktivitu, v 53. min sa M. Ceesay ocitol sám pred brankárom Volešákom, no namiesto strely volil ďalšie kľučky až prišiel o loptu. Gólom zaváňala aj Barčíkova hlavička v 65. min, gólman hostí však svoj tím podržal. Osem minút pred koncom nevyšla Trenčanom malá domov z polovice ihriska, striedajúci Mihalík šprintoval za loptou, ale brankár Volešák bol pri nej skôr. V posledných minútach sa hosťom darilo kúskovať hru, nepustiť Žilinu do tlaku a udržať bezgólovú remízu.

Hlasy:

Frans Adelaar (tréner Žiliny): "Odohrali sme zlé stretnutie. Pri rovnakom počte hráčov to bolo vyrovnané. Po červenej karte sme boli menej agresívni, nemali sme dostatok koncentrácie, nehrali sme kombinačnú hru, nevyužívali priestor, ktorý sme mali po vylúčení súperovho hráča. V druhom polčase sme hrali trochu lepšie, ale nebolo to dostatočné na to, aby sme Trenčín zdolali. Som nespokojný s tým, aký futbal sme dnes predviedli."

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Bolo to pre našich chlapcov náročné stretnutie. Na začiatku sme po nepresnosti pustili súpera do šance, potom sme sa dostali do zápasu, ale prišlo vylúčenie. Tvrdá práca u majstra nás stála veľa síl, ale posilnila nás ako celok. Nepúšťali sme súpera do šancí, v závere sme mohli udrieť, ale chýbali už sily. Odviedli sme dobrú prácu, v kútiku duše sme verili aj vo víťazstvo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok