Fico hovorí o sfalšovaní Sulíkovho maturitného vysvedčenia. Šéfa SaS vyzval, aby ho ukázal

TA3 TASR
26.10.2021 09:41

Líder opozičnej strany Smer-SD Robert Fico žiada ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), aby predložil maturitné vysvedčenie. "Máme informácie, že ste sfalšovali maturitné vysvedčenie," povedal Fico v rámci rozpravy v pléne Národnej rady SR počas rokovania o vyslovení nedôvery ministrovi hospodárstva.

Okrem toho žiada Sulíka, aby uviedol, kto sú dvaja ďalší spoluvlastníci ranču v Austrálii, ktorého časť Sulík vlastní. "Predtým, ako budeme pokračovať, chceme vedieť, aký to je ranč, aký je veľký, koľko to stálo. Je neuveriteľné, že používate Slovensko ako nejakú hračku. Keď sa vám tu páči, tak ste tu, a potom chcete zdrhnúť do Austrálie a na nejaké Slovensko sa vykašľať. Žiadam vás o poskytnutie týchto informácií, v opačnom prípade táto schôdza nemá význam," dodal Fico.

Do rozpravy sa prihlásili písomne siedmi poslanci. Návrhom na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva Sulíkovi odštartovalo plénum parlamentu piaty rokovací deň 48. schôdze. Návrh iniciovali opoziční poslanci zo Smeru-SD. Namietajú napríklad situáciu okolo rastu cien energií, kde Sulík podľa predkladateľov nepredstavil jediné "racionálne" riešenie. Nezvládol podľa nich ani prípravu a otvorenie slovenského pavilónu na svetovej výstave Expo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok