Tak takto?!: Vo viacerých oblastiach Slovenska sú legálne interrupcie nedostupné

TA3
26.10.2021 09:20

Novela interrupčného zákona ešte nie je schválená, ale už dnes sú na Slovensku mnohé oblasti, kde sú legálne interrupcie reálne nedostupné.

Tak takto?!: Vo viacerých oblastiach Slovenska sú legálne interrupcie nedostupné
TASR/František Iván

Občianske združenie Možnosť voľby urobilo prieskum, ktorý zisťoval, aká je sieť zariadení, ktoré poskytujú legálne interrupcie, či ako vyzerá informovanie žien o poskytovaní tohoto zákroku. Podľa mapy, v ktorej sú zakreslené zariadenia poskytujúce legálnu interrupciu, sú na Slovensku oblasti, v ktorých žena za týmto typom zákroku musí cestovať sto kilometrov. Pripravovaná optimalizácia siete nemocníc tento stav ešte zhorší.

O tom, ako by mali vyzerať riešenia, ktoré môžu ženám reálne pomôcť, keď sa dostanú do zložitej životnej situácie bude reč v dnešnej relácii Tak takto?! Hostkou Anky Žitnej bude politologička a členka Rady vlády pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť Adriana Mesochoritisová.

O téme interrupcií sme sa v relácii Tak takto?! zhovárali aj s gynekológom Vladimírom Cupaníkom. Je podľa neho potrebné sprísnenie protipotratovej legislatívy? Pozrite si celú reláciu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok