V Skalickej nemocnici sa operácie realizujú podľa plánu

TA3 TASR
26.10.2021 08:27

Počas tretej vlny sa realizujú vo Fakultnej nemocnici Agel Skalica operácie podľa plánu. Informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

Poľsko
TASR/AP

Ako doplnila, akútne aj plánované operačné výkony sa realizujú v nemocnici priebežne. "V drvivej väčšine zvládli chirurgické odbory nemocnice už všetky odložené operácie. Nemocnica vstúpila do druhej fázy reprofilizácie, na základe čoho sa zvýšili počty lôžok. Personál nemocnice sa začal očkovať treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu Covid-19,“ informovala Pavliková.

Operačná starostlivosť nemocnice je sústredená na ortopedickom, gynekologicko-pôrodníckom, chirurgickom, otorinolaryngologickom a urologickom oddelení. "Spoločne vykonali chirurgické odbory od januára do septembra tohto roka viac ako 2500 operácií. Zatiaľ sme neboli nútení obmedziť žiadne výkony," uviedol námestník nemocnice Daniel Vidovič.

Dominantným postupom v operatívnej liečbe pacientov je optikou kontrolovaná laparoskopia, ktorá je využívaná pri väčšine výkonov realizovaných v dutine brušnej a hrudnej. "Cieľom je dosiahnuť maximálnu efektivitu zákrokov pri minimálnom riziku. Výhodou pre pacientov je najmä malá veľkosť rany, skrátenie hospitalizácie a rýchlejšia rekonvalescencia,“ doplnila hovorkyňa zdravotného zariadenia.

Nemocnica eviduje 15 pacientov pozitívnych na nový koronavírus. "Na reprofilizovanom oddelení leží 14, jeden pacient na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny má riadené dýchanie s podporou umelej pľúcnej ventilácie. Zo siedmich pozitívnych zamestnancov nemocnice sú štyria chorí a traja sú v karanténe, v piatich prípadoch ide o zdravotníckeho pracovníka, jeden pozitívny zamestnanec je neočkovaný," informovala Pavliková.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok