Prešovský kraj zaočkoval treťou dávkou vakcíny proti covidu stovky ľudí s oslabenou imunitou

TA3 TASR
25.10.2021 17:10

Prešovský samosprávny kraj zrealizoval pilotné preočkovanie treťou dávkou vakcíny proti Covid-19, ktoré bolo v prvej fáze určené pre ľudí s oslabenou imunitou. Podal ju takmer 500 záujemcom v prešovskom veľkokapacitnom očkovacom centre. Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

USA
TASR/AP

V sobotu vo veľkokapacitnom centre Strednej odbornej školy (SOŠ) technickej na Volgogradskej ulici v Prešove sa uskutočnilo preočkovanie treťou dávkou vakcíny proti Covid-19. Podaná bola predovšetkým ľuďom s oslabenou imunitou, a teda onkologickým pacientom, s autoimunitným ochorením alebo pacientom na kortikoidnej liečbe.

"Záujemcovia boli na očkovanie pozvaní z Národného centra zdravotníckych informácií a následne sa na vakcináciu zaregistrovali v štátnej čakárni. Vakcínu tu ale dostali aj ľudia bez registrácie s potvrdením stanovenej diagnózy od svojho lekára a taktiež ich sprievod. Možnosť preočkovania treťou dávkou v uplynulú sobotu využilo spolu 482 ľudí. Aplikovaná im bola vakcína Pfizer/BioNTech," uviedla Jeleňová.  

Kraj pokračoval aj v očkovaní v obchodných centrách (OC). Očkovací tím PSK zaočkoval v nedeľu v OC na ulici Armádneho generála Svobodu v Prešove spolu 156 ľudí a v OC na Dlhých Honoch v Poprade 158 záujemcov. Podaná im bola jednodávková vakcína Janssen.

Počas pracovného týždňa vyrazila do terénu aj mobilná očkovacia jednotka kraja, ktorá v Spišskom Podhradí, Svite a Lendaku zaočkovala vakcínou Janssen takmer 120 ľudí.

PSK počas víkendu pokoril hranicu 200-tisíc podaných vakcín. Vo svojich očkovacích centrách, v obchodných domoch, z ulice a prostredníctvom výjazdovej služby podal k pondelku spolu 200.432 vakcín proti Covid-19.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok