Beck získal titul vo štvorhre na challengeri v Ortisei

SITA
11.11.2012 15:10

Slovenský tenista Karol Beck a Juhoafričan Rik De Voest zvíťazili v nedeľňajšom finále štvorhry na turnaji ATP Challenger Tour Sparkasse v talianskom Ortisei (dotácia 64 000 eur, tvrdý povrch v hale) nad Austrálčanom Rameezom Junaidom a Nemcom Michaelom Kohlmannom nasadenými ako tretími za hodinu 6:3, 6:4.

Beck získal titul vo štvorhre na challengeri v Ortisei
SITA

Využili oba svoje brejkbaly, sami odvrátili všetky štyri hrozby straty podania, ktorým čelili. Odnášajú si odnesú 90 bodov do príslušného svetového rebríčka a spoločných 3950 eur.

Zverenec Jána Krošláka Beck je držiteľom už 17 challengerových trofejí v debli. Do tohto týždňa naposledy sa z úspechu takéhoto typu radoval v polovici septembra v tureckom Istanbule po boku Čecha Lukáša Dlouhého. V piatok v Ortisei vo štvrťfinále dvojhry nestačil na Taliana Mattea Violu - 4:6, 6:7 (4).

Budúci týždeň si Beck zahrá na challengeri v Helsinkách. V 1. kole dvojhry bude čeliť niektorému z kvalifikantov. Vo štvorhre spojí svoje sily s Čechom Janom Hájkom, a to na základe voľnej karty. Začnú proti Nemcom Dustinovi Brownovi a Michaelovi Kohlmannovi nasadeným ako druhým, takže Kohlmann rýchlo dostane šancu na revanš. Jednotkami "pavúka" sú Michal Mertiňák s Čechom Lukášom Dlouhým. Zo Slovákov sa predstaví aj Igor Zelenay po boku Rusa Michaila Jelgina.

Tridsaťročný zvolenský rodák Beck, kedysi 36. v hodnotení dvojhry (teraz 140. priečka), sa vracia do súťažného diania po problémoch s bokom. V renkingu štvorhry figuruje na 317. pozícii, už bol aj na 62. mieste. 

Štvorhra - finále:
Karol Beck, Rik De Voest (SR/JAR) - Rameez Junaid, Michael Kohlmann (Aus./Nem.-3) 6:3, 6:4 za 60 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok