Lengvarský považuje situáciu v nemocniciach za stabilnú, kritiku od Matoviča nekomentoval

TA3 TASR
25.10.2021 12:19

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský hodnotí situáciu v nemocniciach ako „stabilnú“ a „pod kontrolou“. Podľa jeho slov sa na umelej pľúcnej ventilácii v súčasnosti nachádza 122 osôb. Riaditelia nemocníc prispôsobujú svoj lôžkový fond aktuálnej situácii v danom okrese, povedal v pondelok.

Zaregistroval aj kritiku šéfa OĽANO Igora Matoviča. Na margo kritiky šéfa OĽANO Lengvarský povedal, že ide o Matovičov osobný názor. "Som nominant tejto strany. Čítal som to prvý raz v sobotu. Pokiaľ si s kolegami nevyjasníme stanoviská, tak sa nebudem k tomu vyjadrovať," povedal. 

Opäť vylúčil možnosť plošného testovania. Zopakoval, že sa taktiež znova budú vyhodnocovať obmedzenia pre očkovaných vyplývajúce z Covid automatu.

"Pokiaľ bude nutné a dohodneme sa na tom s hygienikmi a epidemiológmi, tak sa Covid automat môže zmeniť. Nevylučujem to. V tejto chvíli je však situácia taká, akú sme očakávali, a na to je aj súčasný Covid automat prispôsobený," dodal s tým, že nechce zavádzať žiadne obmedzenia pohybu.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok