O očkovanie v nákupnom centre je záujem, denne ho navštívia desiatky ľudí

TA3 TASR
24.10.2021 21:31

O očkovanie v nákupnom centre na Einsteinovej ulici v bratislavskej Petržalke, ktoré nedávno zriadil Bratislavský samosprávny kraj, majú ľudia záujem. Denne ho navštívi v priemere približne 50 až 60 ľudí rôznych vekových skupín. Uviedla to hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Tretia dávka
TASR/AP

"Čakacia doba je takmer nulová," podotkla Forman. Očkovacie miesto funguje každý deň bez registrácie od 11.00 do 18.00 h. Záujemcovia si môžu vybrať z vakcín od spoločností Pfizer/BioNTech a Johnson & Johnson. Očkuje sa prvou a druhou dávkou.

Bratislavský kraj zároveň pokračuje aj vo výjazdovom očkovaní. Výjazdová očkovacia jednotka nedávno očkovala v obciach Tomášov, Nová Dedinka a Most pri Bratislave. Celkovo zaočkovala 120 ľudí. "Najbližšie sa chystá vyraziť na Záhorie," podotkla Forman.

Spoluprácu so starostami pri výjazdovom očkovaní v obciach pozitívne hodnotí aj lekár kraja a riaditeľ odboru zdravotníctva Úradu BSK Tomáš Szalay. "Nezaznamenali sme žiadne 'vylomeniny', policajtov nepotrebujeme. Ľudia sa chodia očkovať a sú vďační. Často sú to ľudia, ktorí nezvyknú cestovať do Bratislavy, celý ich život sa točí v obci, medzi záhradou, obchodom a kostolom. Výjazdové očkovanie veľmi oceňujú," skonštatoval Szalay na sociálnej sieti. BSK zároveň začína očkovať treťou dávkou v krajských zariadeniach sociálnych služieb.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok