Rusko má už piaty deň rekordný počet úmrtí, zavádzajú nové opatrenia

TA3 TASR
23.10.2021 11:13

Rusko už piaty deň v poradí eviduje rekordný denný počet úmrtí v súvislosti s koronavírusom. V krajine i v najviac zasiahnutej metropole Moskva však čoskoro vstúpia do platnosti nové pandemické opatrenia, ktorými chce ruská vláda spomaliť šírenie vírusu.

Rusko hlási rekordný počet obetí koronavírusu, začali s revakcináciou
TASR/AP

Za uplynulých 24 hodín v Rusku pribudlo 37.678 nových prípadov nákazy koronavírusom a 1075 súvisiacich úmrtí, čo je pri oboch hodnotách najviac od začiatku pandémie koronavírusu. Rusko pritom eviduje rekordný denný počet nových prípadov už tretí deň v poradí. Za uplynulých 24 hodín sa v Rusku zvýšil tiež počet aktívnych prípadov, ktorých tam v súčasnosti evidujú 833.318, vyliečilo sa 26.077 ľudí.

Najvyššie počty nakazených i úmrtí spomedzi ruských regiónov hlási Moskva. Za uplynulých 24 hodín tam pribudlo vyše 7800 nových infekcií a 82 súvisiacich úmrtí. Mesto sa pre zlú pandemickú situáciu rozhodlo od 28. októbra do 7. novembra zaviesť čiastočný lockdown. V tomto období budú v meste otvorené len supermarkety a lekárne, zavrú sa školy aj škôlky a reštaurácie budú môcť ponúkať iba donášku jedla.

Nové pandemické opatrenia začnú však čoskoro platiť v celej krajine. Ruský prezident Vladimir Putin totiž v stredu schválil návrh ruskej vicepremiérky Taťjany Golikovovej o zavedení dní pracovného pokoja na celom území Ruska od 30. októbra do 7. novembra. Zároveň vyzval občanov, aby sa dali zaočkovať.

Od začiatku pandémie v Rusku celkovo zaznamenali už viac ako 8,2 milióna prípadov nákazy a 229.528 súvisiacich úmrtí. Rusko pritom eviduje najvyšší celkový počet úmrtí spomedzi všetkých európskych krajín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok