Zeman je už takmer dva týždne v nemocnici. Informovali o jeho stave

TA3 TASR
23.10.2021 07:23

Zdravotný stav českého prezidenta Miloša Zemana sa mierne zlepšil. S odvolaním sa na Ústrednú vojenskú nemocnicu, v ktorej je prezident takmer dva týždne hospitalizovaný, o tom v piatok informoval spravodajský portál iDNES.cz.

Miloš Zeman
TASR

"So súhlasom prezidenta republiky, pána Miloša Zemana, s opatrným optimizmom informujeme, že vďaka komplexnej liečbe odborníkov ÚVN sa jeho zdravotný stav počas štvrtka a piatka mierne zlepšil," uviedla hovorkyňa ÚVN Jitka Zinke. Zemana vo štvrtok v nemocnici navštívil český exprezident Václav Klaus. Podľa českého denníku Blesk so Zemanom strávil približne 50 minút.

Zaoberá sa viac zdravím ako politikou

Klaus pre Blesk uviedol, že sa mu Zeman zdal "osamotený" a viac ako politikou sa zaoberal svojím zdravím. "Miloša Zemana som navštívil s jediným zámerom, chcel som ho povzbudiť. Je to výraz mojej lojality voči niekomu, koho poznám pol storočia a kto mi dnes pripadá úplne osamotený. Nič viac, nič menej," uviedol 80-ročný Klaus po schôdzke s o tri roky mladším Zemanom.

Zeman je hospitalizovaný od 10. októbra, keď bol do nemocnice prevezený v zjavne bezvládnom stave zo zámku v Lánoch. Podľa jeho ošetrujúceho lekára a riaditeľa ÚVN Miroslava Zavorala sú príčinou hospitalizácie komplikácie, ktoré sprevádzajú Zemanove chronické zdravotné ťažkosti. Verejnosť mohla prezidenta naposledy vidieť v polovici septembra, keď ho prepúšťali z rekondičného pobytu v ÚVN, ktorý absolvoval pre "únavu a dehydratáciu".

Predseda českého Senátu Miloš Vystrčil v pondelok na základe nemocničnej správy oznámil, že Zeman nie je schopný vykonávať svoju funkciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok