Očkovanie detí a dospelých bez registrácie pokračuje aj v ďalšom týždni

TA3 TASR
22.10.2021 14:37

Očkovanie detí od 12 rokov a dospelých bez registrácie pokračuje aj v ďalšom týždni. Ako v piatok informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR, záujemcom stačí prísť do očkovacieho centra s občianskym preukazom a preukazom poistenca.

V košickej nemocnici zaočkovali už stovky detí, hlásia už aj hospitalizácie s covidom
TASR/František Iván

Očkovanie bez registrácie bude možné od soboty do budúceho piatka 23. - 29. 10. Presné miesta a termíny sú zverejnené na stránke ministerstva zdravotníctva.

Aj naďalej je možné sa zaočkovať jednodávkovou vakcínou Janssen, a to v Košiciach, Bratislave, Ružomberku, Žiline, Nitre, Komárne, Banskej Bystrici, Poprade, Prešove a Trenčíne.

Záujemcovia o očkovanie vakcínou od spoločnosti Moderna môžu navštíviť jedno zo 17 očkovacích centier. Ďalšia dvojdávková mRNA vakcína Comirnaty od spoločností Pfizer/BioNTech je dostupná vo všetkých krajoch a celkovo vo vyše 60 očkovacích centrách.

Deti od 12 rokov zaočkujú bez registrácie v 38 očkovacích centrách rozmiestených vo všetkých krajoch Slovenska. Ministerstvo pripomína, že očkovanie je jediným účinným spôsobom ochrany pred možnými fatálnymi následkami ochorenia Covid-19.

Aká je aktuálna epidemická situácia na Slovensku? Pozrite si tlačovú besedu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok