Nezáleží na tom, kde bude súd, hovorí obhajca Jankovskej. Dôležitá je len jedna vec

TA3 TASR
22.10.2021 11:41

Skutočnosť, že kauzou prebratia trenčianskeho baru Fatima sa nebude zaoberať Okresný súd Trenčín, ale Okresný súd Trnava, nie je dôležitou skutočnosťou. Uviedol to obhajca obžalovanej bývalej štátnej tajomníčky Ministerstva spravodlivosti SR Moniky Jankovskej Peter Erdős.

Monika Jankovská (1140px) TASR/Ján Krošlák
TASR/Ján Krošlák

"Z môjho pohľadu ako advokáta a obhajcu nie je dôležité, či bude rozhodovať OS Trenčín alebo OS Trnava. Pre mňa je dôležité, aby pre moju klientku bolo zachované právo na zákonný a spravodlivý súdny proces,“ povedal Erdős.

Na základe rozhodnutia Najvyššieho súdu SR nebude v trestnej veci obvinených Moniky Jankovskej a spol. rozhodovať Okresný súd Trenčín, ale Okresný súd Trnava. Obžalobu na tri obvinené osoby podal na Okresný súd Trenčín 18. augusta prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. V súčasnosti sa spis nachádza u zákonného sudcu Okresného súdu Trnava na štúdium.

Spor sa ťahá 20 rokov

Monika Jankovská, ktorá údajne za úplatok odsúdila Ondreja Janíčka, je obvinená v kauze prevodu baru Fatima od jesene 2020. V marci 2020 ju zadržali v rámci akcie Búrka a následne minulý rok obvinili aj v rámci akcie Víchrica.

Spor medzi ňou a podnikateľom trvá približne 20 rokov. Podnikateľ, ktorý o bar prišiel, keď ho oň pripravila skupina okolo zavraždeného bosa sýkorovcov Petra Čongrádyho, dosiahol minulý rok v októbri obnovu konania na Okresnom súde Trenčín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok