Mercedes po dlhom čakaní potvrdil príchod hyperšportu AMG One v roku 2022

TA3/SZ
22.10.2021 11:00

Hybridný hyperšport od AMG sprevádzalo množstvo komplikácií, ako napríklad zlé technické riešenia pri vývoji či zdržanie v dôsledku korona vírusu. Značka však potvrdila, že finálnu verziu pre zákazníkov uvidíme už v roku 2022

Mercedes po dlhom čakaní potvrdil príchod hyperšportu AMG One v roku 2022
Mercedes AMG

Aj keď Mercedes dúfal, že stihne vyriešiť všetky problémy ohľadom AMG One už v roku 2021, tak napokon prišlo k zmene deadline-u na rok 2022. Len na pripomenutie. Tento hybridný hyperšport je poháňaný takmer rovnakou pohonnou sústavou ako aktuálna Formula 1, takže o pohon sa bude starať 1.6 litrový šesťvalec a elektromotor. 

Kombinovaný výkon takejto sústavy je na úrovni 986 koní. Benzínový motor bude takmer totožný s tým, ktorý nájdeme v F1, takže klobúk dolu pred inžiniermi, ktorý upravili motor tak, aby zvládal každodenné použitie.

Mercedes dáva na tento motor záruku 50 tisíc kilometrov, čo je na závodný motor veľmi slušné. Cenovka sa pohybuje okolo 3 miliónov eur a všetky exempláre tento limitovanej série sú už beznádejne vypredané. Uvidíme teda tento hybridný hyperšport poháňaný motorom z F1 budúci rok aj na našich cestách? Nechajme sa prekvapiť.

AMG one Mercedes AMG
Témy: Mercedes-Benz
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok