Slovan sa teší z výhry. Ide o prvé víťazstvo v Európskej konferenčnej lige

TA3 TASR
21.10.2021 22:58

Futbalisti slovenského majstra Slovana Bratislava získali prvé víťazstvo v F-skupine Európskej konferenčnej ligy 2021/2022. Vo štvrtok na Tehelnom poli zdolali gibraltársky Lincoln Red Imps 2:0. Domáci rozhodli o výhre v druhom polčase, hneď v 46. minúte otvoril skóre Andre Green a v 84. minúte spečatil výsledok Ezekiel Henty.

Slovan je po troch kolách na 3. mieste tabuľky so štyrmi bodmi. Lídrom je sedembodový PAOK Solún, ktorý zvíťazil na pôde FC Kodaň 2:1. Druhí Dáni majú šesť bodov, Lincoln je s troma prehrami posledný. Ďalší zápas odohrá Slovan 4. novembra na štadióne Red Imps (18.45 h). Bude to v tejto sezóne s týmto súperom už štvrtá vzájomná konfrontácia, v auguste v 3. predkole Európskej ligy "belasí" zvíťazili na Gibraltári 3:1 a v domácej odvete remizovali 1:1.

F-skupina, 3. kolo:

ŠK Slovan Bratislava - Lincoln Red Imps 2:0 (0:0)

Góly: 46. Green, 84. Henty, ŽK: Henty, Božikov, Dražič - Toscano. Rozhodovali: Thorarinsson - G. Sigurdsson, B. Sigurdarson (všetci Isl.), 6108 divákov.
Slovan: Chovan - Medveděv (90.+ Hrnčár), Kašia, Božikov, Zmrhal - Čavrič (74. Rabiu), Kankava, Agbo, Green (67. Dražič) - Mráz (67. Da Silva), Henty (90.+ Lichý)
Lincoln: Coleing - Wiseman (51. Sergeant), R. Chipolina, Bernardo Lopes, Toscano - Yahaya, Torrilla (71. Anon), Ross - Britto (71. J. Chipolina), Kike Gomez (82. Casciaro), Carralero (82. Ronan)

Slovan začal náporom, už po pár sekundách Medveděv vysunul za obranu hostí Mráza, ktorý vystrelil zvnútra šestnástky len do brankára. Domáci tlačili, ale nevedeli vymyslieť lepšiu finálnu prihrávku. A museli si dávať pozor aj na Lincoln, ktorý vedel vychádzať z ťažkých situácií a solídne kombinoval. V 8. minúte musel zasahovať domáci brankár Chovan pri strele Lopesa. V 14. minúte Chovan nepresne rozohral, ale chybu napravil zákrokom.

V 24. minúte mali "belasí" šancu otvoriť skóre z priameho kopu, z dobrej pozície však Henty tesne minul pravý horný roh. Slovan hral pomerne profesorsky a mohol na to doplatiť v 26. minúte. Wiseman unikol po krídle, jeho center Chovan aj Medveděv nezachytili a Britto zblízka netrafil prázdnu bránu. Domáci mohli otvoriť skóre v 42. minúte, Zmrhal sa po akcii s Mrázom dostal do zakončenia v šestnástke, ale trafil len tyč. Neujala sa ani následná nepresná dorážka Čavriča.

Aj do druhého polčasu vstúpil Slovan tlakom a už ho dokázal využiť. Kankavov center z ľavej strany prešiel až na opačnú k Medveděvovi a ten šikovne našiel na prvej tyči zakončujúceho Greena - 1:0. O pár minút vystrelil Henty, Mráz ešte v páde loptu minul. Stále sa hralo prevažne na polovici outsidera, v 58. minúte veľmi nepresne vystrelil Green. V 70. minúte si spracoval loptu na hrudi v šestnástke Henty, jeho strela do stredu brány ale veľké nebezpečenstvo neznamenala. Nigérijský útočník sa už však nepomýlil v 84. minúte, loptu si po centri z priameho kopu spracoval na päťke a popod brankára stanovil zaslúžený víťazný výsledok pre Slovan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok