Sulík bude čeliť odvolávaniu v parlamente, Kollár ministra podporí

TA3 TASR
21.10.2021 17:50

Mimoriadna schôdza Národnej rady SR v súvislosti s vyslovením nedôvery ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi bude 26. októbra o 14.00 h. Návrh na zvolanie predložili poslanci za stranu Smer-SD, podľa ktorých Sulíkove doterajšie verejné vyhlásenia a prakticky nečinnosť ako ministra potvrdzujú jeho absolútnu nespôsobilosť na výkon tejto funkcie.

Rokovanie vlády SR
TA3 / David Duducz

Predseda parlamentu Boris Kollár sa vyjadril, že Sulík má podporu hnutia. "Pán minister hospodárstva má našu 100-percentnú podporu a určite ho podporíme," konštatoval Kollár. Aj koaličná strana Za ľudí už avizovala, že odvolanie Sulíka nepodporí.

Vedúci tlačového oddelenia strany Smer-SD Ján Mažgút priblížil, že v samotnom odôvodnení návrhu sa uvádza, že "nespôsobilosť pána Sulíka ako ministra hospodárstva SR je zrejmá predovšetkým v poslednom období, keď SR, podnikateľská sféra, slovenské domácnosti, mestá a obce čelia bezprecedentnému tlaku v podobe enormného rastu cien energií."  

Minister hospodárstva podľa predsedu strany Smer-SD Roberta Fica nezvládol ani prípravu a otvorenie slovenského pavilónu na svetovej výstave EXPO, čím spôsobil Slovensku medzinárodnú blamáž, a tiež opakovane uráža ľudí na Slovensku vyhláseniami, že treba zrušiť úrady práce, že nikto nepotrebuje žiadnu podporu ani kompenzáciu, lebo trh všetko vyrieši a podobne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok