Prešov by sa mohol vyhnúť čiernej farbe v Covid automate, chýba mu 150 zaočkovaných

TA3 TASR
21.10.2021 16:17

Prešovský okres sa môže v rámci Covid automatu vyhnúť prípadnému prechodu do čiernej farby, a teda najprísnejším obmedzeniam. "Stačí, ak sa v rámci Prešovského okresu dá zaočkovať ešte približne 150 ľudí vo veku nad 50 rokov,“ informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

USA
TASR/AP

V Prešovskom okrese je aktuálne plne zaočkovaných 64,74 percenta ľudí vo veku nad 50 rokov. Pri dosiahnutí 65-percentnej hranice sa stupeň rizikovosti v okrese zníži o jeden stupeň smerom nadol.

Počty ľudí s ochorením Covid-19 postupne rastú aj v Prešove a farba okresu v rámci Covid automatu sa od pondelka 25. októbra zmení z červenej na bordovú, čo bude znamenať aj sprísnenie aktuálnych opatrení.

Radnica mesta vyzýva na očkovanie. "Obyvatelia môžu týmto spôsobom pomôcť celému mestu a okresu predísť ďalšiemu obmedzovaniu fungovania prevadzok, usporadúvania podujati aj pohybu osôb. Po prekročení hranice 65 percent plne zaočkovaných ľudí nad 50 rokov sa Prešovský okres zároveň vyhne prípadnému prechodu do čiernej farby. V praxi to znamená napríklad to, že nenastane najhorší scenár, ktorý sme zažili počas druhej vlny pandémie," uviedol Tomek.

Obyvatelia môžu využiť aj očkovanie jednodávkovou vakcínou bez predchádzajúcej registrácie v nedeľu od 10.00 do 16.00 h v obchodnom centre na prešovskom sídlisku Sekčov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok