Senica si z Trnavy odnáša ťažko vydretý bod

TA3
10.11.2012 19:11

Bol to jeden z najťažších našich zápasov - zhodnotil tréner Senice Psotka.

Už v 7. min chýbal Vlaskovi len krôčik, aby poslal center Čarnotu do siete. V 20. min Vlasko rýchlym prechodom vyviezol loptu až pred pokutové územie súpera a delovkou vyskúšal postreh hosťujúceho gólmana. V dve minúty neskôr rozpútal radosť na tribúnach M. Vyskočil - priamy kop rozohral Gašparík, našiel centrom Čvirika, ten hlavičkou priťukol Vyskočilovi, ktorý už Švengera dostal len do úlohy štatistu - 1:0. Seničania hrali trochu zakríknuto, nedarila sa im rozohrávka. V 35. min sa zrodila pekná spolupráca Vlaska so Schranzom, ale druhý spomenutý netrafil loptu tesne pred odkrytou časťou bránky.

Po polčasovej prestávke sa blysol v 53. min delovkou Vlasko, jeho pokus len tesne minul cieľ. Už o minútu neskôr sa rútil sám na hosťujúceho brankára Schranz, ale špička Švengerovej kopačky zabránila gólovému zápisu. V 58. min sa Piroska 'jasličkami' uvoľnil cez Janečku, ale jeho následnú strelu skrotil Rusov. Vyrovnanie priniesla 68. min, keď Piroska halfvolejom k ľavej žrdi prekonal domáceho gólmana. Zaujímavá pre Spartak bola situácia v 83. min, keď po rohovom kope Čarnota pri prvej žrdi nadvihol loptu, ale voľný Čvirik z dvoch metrov nepochopiteľne prekopol opustenú bránku súpera.

Pavel Hoftych (tréner Trnavy): "Videli sme dobrý zápas s emotívnym nábojom. Prvý polčas bol z našej strany oveľa lepší, gól nás povzbudil a v druhom dejstve sme zbytočne inkasovali a prišli sme o cenné víťazstvo, ktoré sme mali na dosah. Senica je kvalitné mužstvo, nie nadarmo je na popredných miestach. Musím konštatovať, že sme boli lepším mužstvom, ale za chybu sme zaplatili vyrovnávajúcim gólom."

Zdeněk Psotka (tréner Senice): "Bol to jeden z najťažších našich zápasov, v ktorom sme urputne museli bojovať o bod. Agresívne hrajúca Trnava nám nedovolila nič, ale naša snaha nakoniec priniesla vytúžený zisk bodu. Natiahli sme tak šnúru bez prehry v jesennej časti."


FC Spartak Trnava - FK Senica 1:1 (1:0)
Góly: 22. M. Vyskočil - 68. Piroska, ŽK: 77. P. Čarnota, 82. Ľ. Hanzel - 21. Piroska, 22. J. Križko, 61. M. Babic, 79. Wijlaars, 82. Krajčík, 86. Švenger, rozhodovali: Jaška - Slyško, Petríček, 2909 divákov

Zostavy:
Trnava: Rusov - E. Sabo, Janečka, Čvirik, Ľ. Hanzel - Michal Gašparík (73. Mikovič), Karhan, P. Čarnota, M. Vyskočil - Vlasko, Schranz (88. Pavelka)
Senica: Švenger - Krajčík, P. Pavlík, Brabec, Wijlaars - Štepanovský (28. Jaroslav Diviš), M. Babic (90. M. Frýdek ml.), J. Križko (42. Kalabiška), Piroska, M. Ďurica - Blackburn

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok