Prešov bezgólovo remizoval so Zlatými Moravcami

TA3
10.11.2012 18:59

V chladnom počasí sa hral v Prešove nezaujímavý futbal. Najväčšiu šancu v prvom polčase nepremenili domáci hráči, keď v 21. min Ševčukovu strelu z piatich metrov vyrazil M. Kuciak pred seba a dorážku nepremenil Krajník.

Prešov bezgólovo remizoval so Zlatými Moravcami
SITA

V mužstve ViOn-u sa osmelili Chren s Orávikom, ale ich pokusy boli nepresné. V 43. min to skúšal aj domáci Pribula, no jeho prízemná delovka len 'lízala' pravú žrď Kuciakovej svätyne.

Futbalová mizéria domácich pokračovala aj v po zmene strán. V 51. min napriahol z dvadsiatich metrov hosťujúci Janič a jeho nádherná strela prelobovala Diviša v bránke Tatrana. O päť minút neskôr sa rútil sám na Jakuba Diviša útočník Bolinha, ale prešovský gólman včasným vybehnutím zmaril jeho tutovku. O ďalšie štyri minúty spálil tutovku Chren, keď z 8 metrov netrafil prešovskú bránku. Domáci sa dočkali gólu v 77. min, keď Kostadinovov center z pravej strany si zrazil Bortel do vlastnej siete. V 83. min mohli Zlaté Moravce znovu viesť, ale Ľ. Bernáth iba opečiatkoval brvno. V závere vyprevádzal domácich z ihriska piskot z tribún.

Angel Červenkov (tréner Prešova): "Začali sme dobre, boli sme agresívni. V druhom polčase sme dostali gól, neskôr vyrovnali vďaka vlastnému gólu súpera. Zlaté Moravce mali ešte dve či tri vyložené šance. Dnes sme mali zlú koncovku. Škoda stratených bodov, všetci hráči chceli tento zápas zvládnuť."

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Na tomto teréne, ktorý bol ťažký, bol prvý polčas len o bojovnosti, Prešov sme nepustili do žiadnych šancí. V druhom polčase sme dali gól a mali sme aj ďalšie šance. Bohužiaľ sme si strelili vlastný gól a musíme byť spokojní aj s bodom."


1. FC Tatran Prešov - FC ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:0)
Góly: 77. Bortel (vlastný) - 51. Janič, ŽK: 22. Pribula, 36. Peter Lipták - 83. Pavol Majerník, rozhodovali: Valášek - Súkeníková, Hrdlička, 1035 divákov

Zostavy:
Prešov: Jakub Diviš - Bartek (79. Adam), P. Petráš, Krajník, Kolbas - Zošák, Peter Lipták - Jakovlev (64. Kostadinov), M. Marcin, Pribula (58. Guba) - Ševčuk
Zlaté Moravce: M. Kuciak - Candrák, Bortel, Pavol Majerník, Chren - Obročník - Orávik, Škvarka, Janič (86. L. Mihálik), L. Kováč (74. Pavlovič) - Bolinha (65. Ľ. Bernáth)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok