Štyria mŕtvi pri havárii na motoristických pretekoch v Čechách

TASR, TA3
10.11.2012 17:33

Štyria ľudia prišli dnes o život na motoristickej rely v okolí Uherského Brodu v Českej republike, keď pri rýchlostnej skúške narazil do divákov jeden zo súťažiacich automobilov.

Štyria mŕtvi pri havárii na motoristických pretekoch v Čechách
ČTK

Hovorkyňa polície Zlínskeho kraja Jana Macalíková uviedla, že zahynuli štyria ľudia, pričom ďalší dvaja utrpeli zranenia. "Je tam zmätok a počet zranených nie je istý," povedala hovorkyňa podľa iDNES.cz. Podľa záchranárov je medzi obeťami je aj jedno dieťa.

"Traja ľudia sú stredne ťažko zranení, sanitky ich rozvážajú do nemocníc v Zlíne a Uherskom Hradišti," konštatoval hovorca záchrannej služby Zlínského kraja. Podľa informácií spravodajského servera denníka Mladá Fronta Dnes sú medzi obeťami sestry vo veku osem a 18 rokov. Ich rodičia vraj stáli neďaleko od nich.
K nehoda, pri ktorej vozidlo podľa polície vyšlo z trate, narazilo do stromu a ďalej sa odrazilo, došlo okolo 14.00 h na uzatvorenej trati rýchlostnej skúšky Lopeník počas motoristických pretekov RallyShow Uherský Brod 2012.

Starosta obce Lopeník Antonín Dulínek označil nehodu za veľkú tragédiu. "Nemyslím si, že by tí ľudia stáli niekde, kde nemali," povedal podľa iDNES.cz. Polícia bude zisťovať, či obete stáli na vyhradenom mieste, alebo niekde, kde nemali. Preverovať budú i bezpečnostné zabezpečenie trate.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok