Chcete pomôcť? Občianske združenie Vagus organizuje zbierku oblečenia pre ľudí bez domova

TA3 TASR
20.10.2021 14:36

Občianske združenie Vagus, ktoré sa v hlavnom meste venuje pomoci ľuďom bez domova, spustilo verejnú zbierku zimného oblečenia. Teplé oblečenie môžu ľudia v rámci zbierky nosiť do 31. októbra. Združenie o tom informuje na sociálnej sieti.

Chcete pomôcť? Občianske združenie Vagus organizuje zbierku oblečenia pre ľudí bez domova
TASR ilustračné

"Do nášho šatníka chodia počas chladných dní desiatky ľudí bez domova po teplé veci. Majú možnosť vybrať si z toho, čo na sklade aktuálne máme. Za ten čas, čo túto službu prevádzkujeme, vieme zostaviť presný zoznam vecí, o ktoré bude najväčší záujem," podotýka občianske združenie.

V rámci zbierky sú vítané zimné bundy a zimná obuv, mikiny s kapucňou, nohavice, čiapky, rukavice, ale aj dámske pančušky a pánske spodky. Združenie prípadných darcov oblečenia žiada, aby nosili len veci zo zoznamu, hoci si vážia akúkoľvek pomoc.

Zimné oblečenie a topánky je možné priniesť do denného centra Domec na Mýtnej ulici v Bratislave. Urobiť tak je možné od pondelka do nedele v čase od 9.00 do 16.00 h, s výnimkou utorka, keď je denné centrum otvorené od 13.00 do 15.00 h. Pred príchodom je potrebné ohlásiť na sa telefónnom čísle 0910 302 257, prípadne na e-mailovej adrese zbierky@vagus.sk. Občianske združenie Vagus sa venuje ľuďom, ktorí prišli o strechu nad hlavou. Realizuje viacero projektov – nízkoprahové denné centrum Domec, terénnu sociálnu prácu a integračné centrum.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok