NHL: Tatar prispel asistenciou k víťazstvu Devils nad nováčikom zo Seattlu

TA3 TASR
20.10.2021 09:06

Slovenský útočník Tomáš Tatar prispel asistenciou k triumfu hokejistov New Jersey v zámorskej NHL nad nováčikom súťaže Seattlom 4:2. V druhom zápase sezóny si tak pripísal na konto druhý bod.

NHL:
TASR/AP

Tatar prihral v 6. minúte za bezgólového stavu na premiérový gól Dawsona Mercera v profilige, keď mu v prečíslení dvoch na jedného ideálne poslal puk pred odkrytú časť bránky. Damon Severson, Jimmy Vesey a Pavel Zacha pridali ďalšie zásahy "diablov", ktorí majú po dvoch dueloch plný počet bodov. 

Tatar odohral 16:28 min, mal aj plusový bod a tri strely. V drese New Jersey tentoraz nedostali príležitosť jeho krajania Marián Studenič a Christián Jaroš.   Po dvoch predchádzajúcich prehrách sa z prvého víťazstva v sezóne tešil Zdeno Chára, jeho tím New York Islanders uspel na ľade Chicaga 4:1.

 Dvoma gólmi k tomu prispel Oliver Wahlstrom, brankár Iľja Sorokin sa zaskvel 39 zásahmi. Chicago sa trápi, v štyroch vystúpeniach vydolovalo jediný bod. Chára strávil na ľade bez troch sekúnd 20 minút, pripísal si jednu plusku, jednu strelu na bránku a štyri "hity".

Washington v zostave s ďalším slovenským obrancom Martinom Fehérvárym vyhral doma nad Coloradom 6:3. V drese  víťazov zaznamenal Jevgenij Kuznecov dva góly a asistenciu, tri asistencie pridal Tom Wilson a Alexander Ovečkin spečatil triumf do prázdnej bránky svojim 734. gólom v NHL. Pre Ovečkina to bol 1200. duel v základnej časti profiligy. 

Coloradu nepomohol ani sezónny debut Nathana MacKinnona, ktorého už vyškrtli z covid listiny - mal jednu asistenciu, ale až päť mínusových bodov. Fehérváry opäť nastupoval v prvej obrane Capitals, odohral 19:51 min s dvoma plusovými bodmi, jednou strelou na bránku a dvoma zblokovanými strelami súpera.

Dallas uspel na ľade Pittsburghu 2:1 po predĺžení a nájazdoch, v drese hostí mal slovenský zadák Andrej Sekera minutáž 18:59 bez bodového zápisu. Tampa Bay s Erikom Černákom nestačila doma na Floridu 1:4, hostia tak majú na konte tri víťazstvá z úvodných troch stretnutí. 

Černák strávil na ľade viac ako 17 minút, odsedel si jeden menší trest, mal mínusový bod a tri strely na bránku. Vancouver podľahol Buffalu na jeho ľade 2:5, brankár Jaroslav Halák bol iba na striedačke Canucks, prednosť dostal Thatcher Demko.

Nemecký útočník Leon Draisaitl sa zaskvel štyrmi bodmi (2+2) pri víťazstve Edmontonu nad Anaheimom 6:5, Connor McDavid dal gól a mal dve asistencie. Joel Eriksson Ek v predĺžení skompletizoval hetrik a zariadil tak triumf Minnesoty nad Winnipegom 6:5, jeho spoluhráč Mats Zuccarello dosiahol dva presné zásahy a pridal dve asistencie.

Výsledky zápasov NHL

New Jersey - Seattle 4:2 /Tatar za domácich 0+1/

Washington - Colorado 6:3

Pittsburgh - Dallas 1:2 pp a sn

Tampa Bay - Florida 1:4

Montreal - San Jose 0:5

Buffalo - Vancouver 5:2

Detroit - Columbus 4:1

Minnesota - Winnipeg 6:5 pp

Nashville - Los Angeles 2:1

Chicago - NY Islanders 1:4

Edmonton - Anaheim 6:5

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok