TA3 z Prahy: Správa o zlom zdravotnom stave Zemana prekvapila Babiša

TA3
20.10.2021 08:19

Informácie o zdravotnom stave českého prezidenta Miloša Zemana sú veľmi skúpe. Jeho stav je však vážny a budúcnosť neistá, ako informoval z Prahy spolupracovník TA3 David Vozdecký. Je známe, že Zemana trápi zlyhávajúca pečeň a komplikácie s tým spojené.

Správa o prezidentovom zlom zdravotnom stave vraj prekvapila dosluhujúceho premiéra Andreja Babiša, a to aj napriek tomu, že sa so Zemanom stretol na zámku Lány tesne pred tým, ako ho sanitka odviezla do nemocnice. 

Pražský hrad narába s informáciami o stave prezidenta veľmi opatrne. Zemanov hovorca Jiří Ovčáček aj šéf jeho kancelárie Vratislav Mynář hrajú podľa Vozdeckého s verejnosťou "bobríka mlčania". "Tu a tam vypúšťajú zvláštne mystifikácie, ktoré sa rôzne menia v čase. Isté je, že kancelár Mynář už týždeň od hospitalizácie vie, ako zle na tom hlava štátu je, dokonca dostal toto stanovisko od lekárov aj písomne. Napriek tomu o deň neskôr verejnosti tvrdil, že prezidentovi sa darí celkom dobre," zhrnul Vozdecký.

Mynář následne pozval k Zemanovi na oddelenie intenzívnej starostlivosti šéfa Snemovne Radka Vondráčka. Lekárom to však neoznámil a tí ho z nemocnice vykázali. Podľa Vozdeckého je zaujímavé, že v čase tejto návštevy mal prezident podpísať dokument o zvolaní Snemovne na 8. november. Podľa grafológov to však vyzerá, že podpis je sfalšovaný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok