Škrtel sa ohradil voči útokom na jeho meno. Chaos na štadióne v Trnave odsúdil

TA3
19.10.2021 10:40

Po predčasne ukončenom futbalovom derby klubov Slovan Bratislava a Spartak Trnava sa objavili špekulácie, že výtržníkov vyburcoval Martin Škrtel. Kapitán Spartaka sa voči týmto útokom ohradil a dianie na štadióne ostro odsúdil.

Škrtel sa ohradil voči útokom na jeho meno. Chaos na štadióne v Trnave odsúdil
TASR/Lukáš Grinaj

Martin Škrtel sa vo videu piesne Za náš tím, ktorú nahrali pri príležitosti 20. výročia vzniku fanúšikovskej skupiny Southside Trnava, objavil v kukle a so svetlicou v ruke. Po skutočne prekazenom zápase čelil futbalista útokom, že výtržníkov sám vyburcoval.

"Ostro odsudzujem a absolútne sa nestotožňujem s tým, čo sa udialo," reagoval Škrtel na sociálnej sieti. "Miesto dlhoočakávaného zápasu, ktorý mal byť sviatkom pre hráčov aj fanúšikov oboch mužstiev, sme sa prizerali aréne plnej chaosu, arogancie a agresivity," dodal s tým, že nechce, aby sa pieseň a video k 20. výročiu založenia fanúšikovskej skupiny spájali s výtržnosťami v Trnave.

"Zámerom tohto videa nebolo vyburcovať fanúšikovskú základňu Spartaka a už v žiadnom prípade konkurenčných klubov," uviedol s tým, že by bol nerád, keby sa to vyťahovalo z kontextu. Zároveň zdôraznil, že je zásadne proti akýmkoľvek prejavom násilia. Výtržníkov z nedeľného zápasu označil za "agresívnych ľudí, ktorí nemajú čo na štadiónoch robiť".

Na najslávnejšom derby museli zasiahnuť ťažkoodenci. Priaznivci oboch táborov vtrhli na hraciu plochu a došlo medzi nimi aj k fyzickým konfrontáciám. Zápas napokon predčasne ukončili.

O udalostiach v Trnave sme sa rozprávali aj v Téme dňa. Naším hosťom bol poslanec a bývalý tréner slovenskej reprezentácie Dušan Galis. Pozrite si celú reláciu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok