Tablety do umývačky využijete, aj keď ju nemáte: Vyčistia oveľa viac ako špinavý riad

TA3/zm
18.10.2021 16:00

Nemáte doma umývačku riadu? Tablety by ste si však rozhodne mali do svojej domácnosti zaobstarať, dokážu vám ušetriť kopu drhnutia a upratovania.

Tablety do umývačky využijete, aj keď ju nemáte: Vyčistia oveľa viac ako špinavý riad
Pixabay/Photo Mix

Malá tableta do umývačky a pritom taký veľký efekt v domácnosti. Existuje oveľa viac možností, ako ju využiť, a tak by ste mali mať doma zásobu aj v prípade, že umývačku riadu nevlastníte.

Pripáleniny

Je vaša panvica v stave, že už neostáva nič iné, než ju vyhodiť? Skúste jej dať poslednú šancu a vydrhnite ju s tabletou do umývačky. Napustite väčšiu nádobu vodou, napríklad umývadlo. Vložte tabletu, ponorte panvicu či hrniec a nechajte stáť cez noc, kým sa tableta nerozpustí a spolu s ňou aj pripálená vrstva. Na druhý deň si pomôžte kefkou a najhoršie miesta ešte vydrhnite, ale všetko by malo zísť dole bez väčšej námahy.

Okrem panvíc a hrncov s pripáleninami bojujeme aj pri rúre na pečenie. Vyčistíte ju opäť s pomocou obyčajnej umývacej kapsule. Dve tri tabletky rozpustite v troche vody, aby vznikla pasta, s ktorou pôjde aj zažratá špina z vnútra rúry ľahko dole.

Tablety do práčky

Kapsule do umývačky riadu môžete hodiť aj do práčky, a to z dvoch dôvodov. Jeden je pre prečistenie bubna a nánosov z častého prania. Druhý je ten, že tableta na umývanie riadu výborne odstraňuje aj škvrny z oblečenia. Stačí ju prihodiť priamo k veciam do bubna.

Oživte plasty

Ak máte záhradný plastový nábytok alebo iné umelohmotné veci, ktorým treba dodať nový dych a farbu, opäť si na pomoc zoberte tablety do umývačky riadu. Pripravte si podobnú pastu ako v prípade rúry, len z kapsule a vody. Potrebovať budete ešte hubku na riad, ktorou nábytok či iné plastové veci krúživými pohybmi vyčistíte do novoty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok